Davutoğlu Tekirdağ da Kongreye katıldı

Davutoğlu Tekirdağ da Kongreye katıldı

 

Gelecek Partisi 2. Tekirdağ İl Başkanlığı Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye başta Gelecek Patisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, bir çok genel merkez Yöneticisi ve Milletvekili de katıldı.

Gelecek Partisi 2. Tekirdağ İl Başkanlığı Olağan Kongresi Yahya Kemal Beyazlı Kültür Merkezinde yapıldı.
Düzenlenen kongreye Gelecek Patisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Gelecek Partisi Milletvekilleri, Genel Merkez Yöneticilerinin yanı sıra parti delegeleri katıldı.

“Tekirdağ’ı ileriye taşımak için kararlıyız.”
Kongrede konuşan Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı Türkiye ve Tekirdağ’ı ileriye taşımak için kararlı aldıklarını söyledi.
Tekirdağ’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu da ifade eden Nişancı, şunları kaydetti;” İlk olarak, Tekirdağ’ın güzelliklerine ve potansiyeline değinmek istiyorum. Tekirdağ, tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi avantajlarıyla önemli bir ilimizdir. Sahip olduğumuz tarım, sanayi ve ticaret potansiyeliyle büyük bir güce sahibiz. Ancak, bu potansiyeli daha da geliştirmemiz gerekiyor. Partimizin amacı, ülkemizi daha güçlü, daha adil ve daha demokratik bir geleceğe taşımaktır. Bizler, milletimizin ihtiyaçlarına kulak veriyor, çözüm odaklı politikalar üretiyoruz. Tekirdağ’ı ve ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaya kararlıyız. Geleceğin partisi olarak, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza eşit fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Adalet, özgürlük ve demokrasi ilkelerinden asla ödün vermeden, daha aydınlık bir yarın için mücadele ediyoruz. Sizlerin destek ve katkılarıyla Tekirdağ’ı ve Türkiye’yi daha iyi bir yere getireceğimize inanıyorum Gelecek Partisi’nin bayrağını daha yükseklere taşıyacağımıza olan inancımızla, yolumuza devam ediyoruz.”
Gelecek Partisi Genel Merkezi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akçay ise İktidarı Filistin meselesi üzerinden eleştirerek;” İktidar Flitsin Meselesinde söylem olarak varlar. Fakat eylem noktasında bir şey yapmıyor” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, Tekirdağ’ın 3 Kemaller diyarı olarak anıldığını ve bu yüzden tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;” Tatilden dönerken Tekirdağ’da Ahmet Akçay ile buluştuk. Ahmet Akçay bana, ‘Hükümetin iyi gitmediğini ve yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu’ söyledi.
Gelecek Partisini kurma kararını aldıktan sonra Ahmet Akçay’ın büyük emekleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti;” Tekirdağ Gelecek Partisinin kurulmasında öncü bir şehir. Bizim partimiz için de çok önemli. Partimizin kurulmasında Ahmet Akçay’ın emekleri çok büyük. Daha sonra Aramıza Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı katıldı. Bu şekilde partimizin kurulmasında ve gelişmesinde öncülük ettiler. Bundan sonra inşallah Tekirdağ etkili bir siyasetin merkezi olacak”
“Demek ki üstüne gidildiğinde şartlar değişebiliyor”
Emekli maaşları hakkın da konuşan Davutoğlu;” Bir Ülkenin Ahvali 3 şeyle belli olur. Bunlar Milletin Durumu, Devletin Durumu ve uluslar arası itibara belli olur. Ülkenin durumuna bakmak için gençlerin ve emeklilerin yaşam koşullarını iyi analiz etmek lazım. Emekliler uzun yıllar çalıştıktan sonra rahat etmek istiyor. Bir toplumun refahını görmek istiyorsanız gençlerin eğitim durumuna, emeklilerin de yaşam koşullarına bakacaksınız. Bunlara baktığınız da vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Emeklilerimize 7 Bin 500 TL maaş layık görüldü. Sonunda 1 kereliğine çalışmayan emekliye 5 Bin TL maaş vereceğiz dediler. Emekli geçinemediği için çalışmak zorunda kalıyor. Biz muhalefet patileri ile birlikte çalışan yada çalışmayan emeklilere ayrım yapmaksızın 5 Bin TL maaş verilmesini sağladık. Muhalefetin görevi iktidarın bazen istemese dahi bir takım adımları atmaya mecbur bırakmaktır. Ben bu sesini yükselten tüm arkadaşlarıma, tüm muhalefet partilerine teşekkür ediyorum. Demek ki üstüne gidildiğinde şartlar değişebiliyor” dedi.

“Mülakata karşıyız”
Savcı ve hakim atamalarında yapılan mülakata karşı olduklarını da ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;” Savcı ve hakim olabilmek için 70 puan şartı var. Onların savcı yapmak istedikleri kişilerin puanları tutmadığı için 55’e düşürdüler. Niteliksiz bir yargı mensubu topluluğu oluşturdular. En baştan itibaren mülakata karşıydık. Hala bu mesele ile uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz.”
“Çiftçi Memnun Değil”
Tarım hakkında da konuşan Davutoğlu;” Trakya belki Avrupa ve Avrasya’nın en verilmeli topraklarına sahip. Ancak çiftçi memnun değil. Geçen hafta Konya’daydım. Konya’da da çiftçi memnun değil. Çukurova’da kiler de memnun değil. Türkiye’de bir tek çiftçiyi memnun göremezsiniz” şeklinde konuştu.
Davutoğlu konuşmasında ayrıca Gelecek Partisi Muratlı Belediye Başkan Adayı olarak Kerem Demir’i açıkladı.
Konuşmaların ardından Tek listenin girdiği seçimde Recep Nişancı tekrar il başkanı olarak seçilerek güven tazeledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.