ASYAPORT’TAN DENİZDE VE PLAJLARDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

ASYAPORT’TAN DENİZDE VE PLAJLARDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Türkiye’nin en büyük dünyanın ise sayılı konteyner limanından biri olan Asyaport Limanı personeli plaj temizliği deniz yüzeyi temizliği ve dalgıçlarla dip temizliği yaptı.

Asyaport Liman A.Ş.’nin paydaşları ile birlikte ve Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik personelinin katılımı ile doğayı koruma konusunda duyarlılık yaratmak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek, giderek artan çevre sorunlarına karşı işbirliği sağlamak, halkı bilinçlendirmek, gelecek nesillerin doğaya saygılı ve bilinçli bireyler olması için farkındalık amacı ile Kumbağ ve Barbaros mahallelerinde çevre haftası etkinliği düzenledi.

GÜNDAL PLAJINI TEMİZLEDİLER

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ tatil beldesindeki Gündal Plajı’ndan başlayan çalışmalara Asyaport çalışanı ve çalışanların yakınları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu ve kurum çalışanları ile öğrencilerin katıldığı temizlik çalışması kıyı şeridi boyunca devam etti. Çevre temizliğine katılanlara Gündal plajında ikram yapıldı. Çevre duyarlılığını arttırmak adına sosyal sorumluluk projesi ile bir araya gelen liman çalışanları, plajı boydan boya gezerek tatilcilerin kumsalda bıraktığı izmarit, poşet, şişe gibi çöpleri topladı.

DALGIÇLAR DİP TEMİZLİĞİ YAPTI

Yine 7’si dalgıç 12 kişilik bir ekipte Barbaros Limanı’nda dip temizliği yaptı. Dalgıçlar tarafından denizin içinden çıkarılan araç lastikleri ve plastik malzemeler belediyenin geri dönüşüm ekiplerine teslim edildi.

DENİZ SÜPÜRGESİ İLE DENİZDE TEMİZLİK

Limana ait deniz süpürgesi ise deniz yüzeyindeki pislikleri temizledi. Sahil boyunca temizlik yapan deniz süpürgesi deniz yüzeyindeki yosunları da toplayarak tatilcilerin gönül rahatlığı ile denize girmesini sağladı. Yine liman bünyesinde bulunan deniz süpürgesi her yıl olduğu gibi bu yaz da tatilcilerin denize girdiği alanlarda sezon boyunca deniz yüzeyinde temizlik çalışması yapacak.
Tatilciler ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, tatilcilerin de bilinçli olmaları ve kendi çöplerini toplamaları gerektiğini söyledi. Kumbağ sakinleri ve tatilciler Asyaport ailesine teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.