Vali Soytürk Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

Vali Soytürk Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

Recep Soytürk, ilçe ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını (ÇTSO) ziyaret etti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından ÇTSO Toplantı Salonu’nda Çerkezköy sanayisi hakkında Oda Başkanı Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre görüştü.

Düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Soytürk; “Bugün Çerkezköy’deyim. Kaymakam Bey’in yaptığı program çerçevesinde kaymakamlığı, ticaret odamızı ziyaret ettik. İlçedeki yatırımları gezeceğiz, şehit ailesine uğrayacağız, bütün gün buradayım. Daha önce birkaç defa geldim ama bugün daha teferruatlı bir ziyaret oldu. Bugün az önce Ticaret Odamızda uzun uzun sohbetler ettik. Özellikle ilimizde ve ilimizin Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve Ergene bölgesindeki sanayinin sorunları ve sanayicinin ortaya koyduğu sorunları tartıştık. Mevzuattaki değiştirilmesi gereken konular, bizim yapmamız gereken çalışmalar konusunda tartıştık. Tartışıyoruz, konuşuyoruz. Daha da çok konuşacağız ve bir yol haritası çizip hem Tekirdağ’ın hem de bölgenin sanayi sorununu çözmek, sanayicinin ortaya koyduğu sorunları da ortadan kaldırmak için gayret edeceğiz.

Ama en önem verdiğim konulardan bir tanesi eğitim. 3 aydır buradayım eğitimle ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Ankara’da görüşmeler yaptık. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ilimize geldi. Programlara aldırıyoruz, ihale onayları alıyoruz. Aldığımız ihale onayların akabinde hemen ihaleye çıkıyoruz. Aralık ayında bir sürü okul ihalelerimiz var. Bir taraftan güçlendirme yapıyoruz. Bir taraftan yeni okullar yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız hakikaten bize çok ciddi katkı sağladı programlara alma konusunda. Bu programları uygulayabilirsek okul bakımından %90, %95’ini öyle yapabileceğimiz bir noktaya geldik.

Bir taraftan da hayırseverlerimiz de okul yaptırıyorlar. Bugün mesela bir hayırseverimizle her şeyi hazır olan bir anaokuluyla ilgili bir protokol imzaladık. Hızlıca Bakanlığa göndereceğiz. Onayına da hızlıca alıp ilk kazmayı vuracağız. Birkaç gün önce Malkara’da 8 derslikli bir okul protokolü imzaladık. Ankara’ya gönderdik, onaylattık. Marmaraereğlisi’nde yine bir hayırseverimiz 4 derslikli bir okul yapıyor. Bu geri kalan kısmını hayırseverlerimize tamamlatmak istiyoruz. Hızlı hareket etmek istiyoruz. Personel sayımızı artırdık. Özellikle teknik personel sayımızdaki 2 katına çıkardık. Teçhizatlarını, araç sayısı artırdık. Daha da önemlisi bürokratik kısmını hızlandırıyoruz ve inşallah çok daha hızlı bir sürede ilimizdeki okul ihtiyacını gidermiş olacağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.