CHP Süleymanpaşa ilçe Gençlik kolları tarafından ‘Ata’ya Saygı Nöbeti’ programı düzenlendi.

CHP Süleymanpaşa ilçe Gençlik kolları tarafından ‘Ata’ya Saygı Nöbeti’ programı düzenlendi.

ATA’ya Saygı Nöbeti

CHP Süleymanpaşa ilçe Gençlik kolları tarafından ‘Ata’ya Saygı Nöbeti’ programı düzenlendi.

CHP Süleymanpaşa ilçe Gençlik kolları tarafından Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen programda 1 Dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu. Programda Atamız ile ilgili şiirler okundu.
Programda konuşan CHP Süleymanpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bektaş Atatürk’ün Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadığını ifade ederek, şunları kaydetti;” Çok yönlü ve üstün kişilikli bir lider olan Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 85 yıl geçti. Her fani gibi, o da payına düşeni yaşadı. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü. O, mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun :”Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim. “sözü vatanını ne kadar sevdiğini gösterir. Mustafa Kemal. İleriyi gören bir liderdi. Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp milletinin dikkatini çekti. Mustafa Kemal, idealist bir liderdi. Onun idealizmi yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu. En büyük ideallerinden birisi de milli sınırlarımız içinde milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’yi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet idealine yönelmiştir. Yaptığı devrimlerle de bunu gerçekleştirmeyi amaçlamıştır. Atatürk,toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylümüze, askere, polise, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına,çocuk ve gençlere…kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur.O bir halk adamıdır;çünkü hep halkı için uğraşmış,halktan birisi gibi davranmıştır. Onun “Benim için en büyük makam ve ödül,Türk milletinin bir ferdi olarak yasamaktır.”sözü de bunu kanıtlar. Atatürk, ömrü boyunca milleti için çalıştı, bunu bir görev saydı. O:”Millete efendilik yoktur, hadimlik (yani hizmet etmek) vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” sözüyle millete hizmet anlayışını ve Yöneticilerde bulunması gereken özellikleri vurgulamıştır. Ulu Önder Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır. Biliyorum ki bizler eğer kendi ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman O’nun manevi şahsiyeti karşısında başımız dik alnımız açık bir şekilde durabiliriz. Yine biliyorum ki Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kudrete sahiptir.Burada sözlerime son noktayı koymadan evvel Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlediğimiz programımızda rahmet ve minnetle anıyor, konuşmama Atatürk’ün şu sözüyle son veriyorum; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak ve CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ise gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak programdan dolayı CHP Süleymanpaşa Gençlik Kollarını tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürü;”Gençlerimizin yapmış olduğu etkinliği gururla takip ettik. Onlara iftihar ediyorum. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Ölümün yıldönümü ancak onun eserleri Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ebediyen var olacak. Atatürk bizim ebediyen yol göstericimiz olacaktır. Gençlerimiz bu akşam yaptıkları etkinlikle bir kez daha Ata’larına sahip çıktılar. Biz Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah Arkadaşlarını rahmetle anıyoruz.”

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ise Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceklerini ifade ederek;” Çok duygulandın Atatürk’ümüzün ölüm yıl döneminde rahmetle, minnetle anıyoruz. Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bizde onun askerleri olarak yolumuzda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Programa CHP İl Bşakan Vekili Burak Boğaç Baykal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Büşra Nur Pelen, CHP Süleymanpaşa ilçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Dömeke ve partililer katıldı.
CHP Süleymanpaşa ilçe Gençlik Kolları üyeleri sabaha kadar Valilik önünde Atamıza Saygı nöbeti tututlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.