Süleymanpaşa İlkokulu’nda anlamlı sergi

Süleymanpaşa İlkokulu’nda anlamlı sergi

Süleymanpaşa İlkokulu’nda anlamlı sergi
GEÇMİŞ YILLARIN TEKNOLOJİK ALETLERİ ANLATILDI

Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu öğrencileri, günümüzün teknolojilerinin yanı sıra geçmişe de hâkim olarak yetiştiriliyor.
Okulda, geçmiş yılların teknolojisini ve aletlerini anlatan sergi açılarak daktilo, eski radyo, gramofon, köstekli saat, çevirmeli ve tuşlu telefonlar, santral telefonları, dönemin fotoğraf makinesi, kurmalı saat, kasetçalar, VHS video kasetleri gibi aletler öğrencilere detaylı şekilde anlatıldı.

Sergi hakkında konuşan Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu Müdürü Abdurrahman Metinoğlu; “Çocukların olumlu gelişimine katkı olacak her etkinliği destekliyoruz. Geleceğin teknolojik dehalarının geçmişini de bilmesi gerektiği düşüncesiyle her yıl okulumuzda 4. Sınıflar tarafından bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda öğrencilerimiz geçmişlerini de öğrenerek geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyorlar. Onlar için ne yapsak az. Bizler onlara elimizden gelenden daha fazla şey sağlamak için buradayız. Bu yönde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Necati Gülgel; “Okulumuzda her yönden çocuklarımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu noktada onlar için ne gerekiyorsa sağlıyoruz. Okullar bilim yuvalarıdır. Aynı zaman da eğitim kurumlarıdır. Biz yavrularımızın gelişimine katkı sağlayacak her etkinliğe gönüllü imza atıyoruz. Onlar için çalışıyor. Onları daha iyi yere getirmeyi görev biliyoruz. Okulumuzda bu gibi etkinlikler artarak devam edecek. Öğrencilerin bilgi birikimleri her geçen gün daha da artacaktır.”şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER ELELE
4 D sınıf öğretmeni Ezel Takar, sergide geçmiş yılların teknolojisini anlattığını belirterek; “Çocuklarımıza anlatılması için bu sergiyi oluşturduk. Evlerde yüz yüzeli yıllığa kadar objeler geldi. Çok değerli eşyaların var olduğunu gördük. Çocuklarımızın geçmişte olan ama bugün kullanılmayan eşyaları görmeleri ne amaçla kullanıldıklarını öğrenmeleri açısında çok yaralı bir sergi oldu. Okul öğrencileri tarafından büyük ilgi gören sergi her yaştan çocuğun ilgisini çekiyor. Sergide geçmiş dönem evde kullanılan eşyalardan örneğin yayıktan tencereden bardaktan tutun yün eğirmeye yarayan iyi aletine kadar terazilerden Karacakılavuz dokumalarına kadar evde bahçede kullanılan birçok eşya var. ” diye konuştu.
ÇOCUKLAR SERGİYİ MERAKLA İNCELEDİ
Öğrenciler, okulun giriş katında açılan sergiyi görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sergiyi yapan sınıf öğretmenleri ve görevli öğrenciler sergide yer alan eşyalar hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Hayatlarında hiç görmedikleri ve duymadıkları nesneler ile tanışan öğrenciler bu aletlerin ne işe yaradıklarını sorarak öğrendiler.
ÖĞRECİLER EN ÇOK DAKTİLOYU SEVDİ
Öğrencilerin ilgisini en çok nesneler arasında daktilo yer aldı. Birçok eşya ile merakla ilgilenen öğrenciler daktilonun başından ayrılamadılar. Merakla onu inceleyip onun hakkında sorular sordular. Günümüzün klavyesiyle benzetmeler yaparak aralarında bağ kurdular.
TEKNOLOJİK ALETLER İLGİ ÇEKTİ
Ayrıca sergide yer alan eski radyolar, gramofon, köstekli saat, çevirmeli ve tuşlu telefonlar, santral telefonları, fotoğraf makinesi, kurmalı saat, kasetçalar, VHS video kaseti ve daha bir çok geçmiş teknolojisinin ürünleriyle tanıştılar.
Her yıl düzenlenen sergiyi; Süleymanpaşa İlkokulu 4. sınıf öğretmenleri Türkan Bölükbaşı, Fatma Gökdağ, Türkan Bölükbaşı, Semra Gürtunca, Ezel Takar hazırladılar.
blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.