NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, üniversitemizde öğrenim gören Filistinli öğrenciler ile bir araya geldi.

Öğrencilerle yapılan görüşmede, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI da bulundu.

Öğrencilerle gerçekleştirilen buluşmada Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı vahşetten dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi ve insanlık dışı saldırılarından dolayı İsrail’i şiddetle kınadıklarını söyledi.

Filistinli öğrencilere ailelerinin durumunu ve aileleriyle olan irtibatlarını ve herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da soran Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Gazze’de masum insanların İsrail tarafından katledilmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz. Hastanelerde şifa bekleyen binlerce masum Filistin halkının İsrail tarafından katledilmesi ve dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık suçuna ‘dur’ denilmemesini kabul etmemiz mümkün değildir. Filistin’de gerçekleşen insanlık suçunun sorumlularına derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Filistin halkına başsağlığı diliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Filistin halkının yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Dileğimiz İsrail’in insanlık dışı saldırılarına bir an evvel son vermesi ve bölgede barışın hakim olmasıdır” dedi.

Filistinli öğrencilerimiz ise Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ilgisinden ve Filistin halkına desteğinden dolayı teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.