TEMAD KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

TEMAD KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

TEMAD KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Tekirdağ Valilik önü anıta çelenk sunulması sonrası İstiklal Marşı okundu ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Günay Söker Yaptı. Söker:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin vatan sevgisiyle yoğurulmuş fedakar ve cefakar üyeleri ve değerli eşleri, hepiniz hoşgeldiniz. Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanında kahramanca görev yapan görevdeki meslekdaşlarımız, sizlere şerefli görevlerinizde başarılar diliyorum.

    1984 yılında kurulan derneğimiz bu gün 39. Yılında,   99 şube olarak taşkilatlanmış durumdadır. 17 Ekim 2012 yılından beride bu günü astsubaylar günü olarak kutluyoruz. Günümüz kutlu olsun.

    kıymetli misafirler saygıdeğer silah arkadaşlarım,  bu kadim coğrafyada adeta ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Düzensiz göçle mücadele, hatay da yaşanan 10 ilimizi kapsayan deprem felaketi, en son filistin israil savaşının patlak vermesi, ülkemizde her zamankinden daha çok aklıselime ve birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu vesileyle yeri ve zamanı geldiğinde vazifeye hazır olduğumuzu yinelemek istiyorum,   temadolarak ülkemiz için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. En son hatay da yaşanan felakette temad derhal organize olmuş, necip üyelerinden toplanan bağışlarla bölgede 40 gün, günde 1000 kişiye yemek ikram etmiştir. Bizler emekli olsakta, aldığımız devlet terbiyesi gereği milletimize karşı görevlerimiz devam etmektedir.

     Bizler bu bilinçle, mesleğe başladığımız ilk günün heyecanıyla vatana, bayrağa ve milletimize hizmete sevdalıyız. Böyle bir toplumun ferdi ve üyesi olmanın gururunu yaşıyoruz.

      başta Türkiye Cumhuriyetinin Banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

      Kıymetli misafirler bizi bu gururlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye emekli astsubaylar derneği milli bir güçtür.dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.