S.S Süleymanpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kongresi Yapıldı

S.S Süleymanpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kongresi Yapıldı

Şılga, Başkan seçildi

S.S Süleymanpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Kongresi Yapıldı Hamdi Şılga başkan seçildi.

Kongre başında sunum Berberler Odası Başkanı Mustafa Kahraman tarafından kooperatif kuruluş aşaması hakkında bilgiler verdi.
Kurucu başkan Hamdi Şılga bir konuşma yaptı. Divan’a Adnan Gündüzler, Çetin Ayten ve Mecit Ayçil seçildiler.
Gündem gereği Saygı duruşu istiklal marşı sonrası 2023 2024 olağan genel kurulun 2025 yılında yapılması kabul edildi.

Kooperatif yönetim olarak 29 sayılı birliğe bağlanası oylanarak kabul edildi.
Yönetim, denetim bölge birliği temsilciler ve dış temsilci seçimi yapıldı.
2023 – 2024 yılları tahmini bütçe oylanarak kabul edildi. Yöneticilerin huzur hakkı belirlendi. Harcama için yönetim kurula yetki verildi.
Açık yapılan oylama sonrası Hamdi Şılga ve yönetimi seçildi.

Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi yaklaşık 7 ay önce Hamdi Şılga tarafından kurulmuştu. Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifinin ilk kongresi Yeni Sanayi Düğün salonunda yapıldı.
Kongreye AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, S.pşa Bld. Başkan yardımcısı Hüseyin Uzunlar, MHP Hüseyin Üretürk, Tekirdağ Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, yardımcısı Turgay Güven, Keşan Es. Sn. Koop. Başk Serhat Sezen, Saray Es. Sn. Koop. Başk Ali Özen, Şarköy Es. Sn. Koop. Başk Neşet Yavuz, Hayrabolu Es. Sn. Koop. Başk Ümit Gökmen, Malkara Es. Sn. Koop. Başk Haşim Dönmez, Kırklareli Es. Sn. Koop. Başk Halil Kahraman, Halkbank Bölge Müdürü Yusuf Demirel, Hürriyet şube müdürü Serap Türkay, Elek Od. Bşk. Mümin Danışman, Kahveciler Od. Başk. Fahrettin Bayar, Kuaförler od. başk. Mustafa Kahraman, Şof. Od. Şenol Turan, Bakkallar od. Emine Arıkan, Madeni Eşya Başk. V. Mehmet Gürkan, Lokantacılar Od. Başk. ai Kıral, Namık Kemal Öğr. Ser. Başk. Engin Dündar, Keşan Lok. Od. Başk. Hüseyin Çakmak, İnş. Od. Başk. Hikmet İşçe, 100. yıl San. Sit. Başk. Bilal Aydın, Ak parti Bel. Mec. üyesi Tic.Bor.Mec. Başk. Hikmet Mutlu, CHP ilçe başkanı Özgür Taşmerdivenli, S.S.1 nolu Mot. Taş.Başk. V. Ertan Taş, S.paşa Süt. ür. Bir. Başk. ŞErfi Baykut, ir. Od. Başk. İmdat Saygı, Trakya Mot. Taş Birlik başk. Doğan Çeikkol, Deva partisi Ozan Varan, Oda Başkanları ve esnaflar katıldı.
Yapılan kongrede tek liste halinde seçime giren Hamdi Şılga Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı seçildi.
Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Hamdi Şılga’nın yönetiminde Seçkin Geçer, Mustafa Çolak, Gazenfer Ulufer ve Necati Çakır yer aldı.
Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanlığına seçilen Hamdi Şılga teşekkür konuşması yaptı.
Şılga konuşmasında Tekirdağ Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifinin yoğunluktan dolayı artık üyelerin ihtiyaçlarına cevap vermeyecek hale geldiğini söyledi.
Üyelere daha iyi hizmet edebilmek için Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifini kurduklarını ifade eden Şılga, şunları kaydetti;” Tekirdağ Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Tekirdağ’a yetmiyordu. Bundan dolayı Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifini kurduk. Kararlı çalışmalarımızla bugüne kadar geldik. Kooperatifin kurulması için TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Milletvekili Mustafa Yel çok çalıştılar. Genel ve Bölge başkanımız Kooperatifimizin kurulmasında büyük destekleri oldu. yeni Kooperatifte en büyük katkıyı ise Tekirdağ Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti sağladı. 12 Yıl boyunca Tekirdağ Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti ile omuz omuza çalıştık. Birlikte 2. Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifini kurmaya karar verdik. Kurulma sürecince 10 Oda başkanımız büyük emek verdiler. “
“4- 4’lük hizmet”
Yeni kurulan Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifinin çok daha iyi hizmet vereceğini de ifade eden Şılga, sözlerini şöyle sürdürdü;”7 Aydır dolayı Süleymanpaşa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi için emek veriyoruz. Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifinin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Kooperatifçiliği de severek yapıyoruz. 1 261 ortağımız oldu. Bundan sonra da 4 4 lük hizmet vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”
Halk bankası bölge müdürü Yusuf Demirel de bir konuşma yaptı.

S. S. SÜLEYMANPAŞA
ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ
VE KEFALET KOOPERATİFİ

ASİL ÜYELER
1-HAMDI ŞILGA
2-SEÇKİN GEÇER
3-MUSTAFA ÇOLAK
4- GAZANFER ULUFER
5- NECATİ ÇAKIR

YEDEK ÜYELER
1- BEYTULLAH BİLGİN
2-ŞÜKRÜ AVCI
3- YASİN GÜLER
4-ALAATTİN İBİŞ
5- MESUT GÜNER
DENETİM KURULU ÜYELERİ
ASİL ÜYELER YEDEK ÜYELER
1- RECEP TEZEL 1- YASİN BAYİRLİ
2-ŞEMSETTİN TEKMAN 2-TURGAY KILIÇ
BÖLGE BİRLİĞİ DELEGESİ
ASİL ÜYELER
I- HAMDI ŞILGA
SEÇKİN GEÇER
I-MUSTAFA ÇOLAK

YEDEK ÜYELER
1- GAZANFER ULUFER
2- NECATİ ÇAKIR
3- ŞEMSETTİN TEKMAN