İsrail Zulmü protesto edildi.

İsrail Zulmü protesto edildi.

Tekirdağ’da Siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.
Valilik önü Eski Tuğlalı Parkta Filistin’e destek mitingi düzenlendi. Protestoya AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, bazı siyasi parti temsicileri ile sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.
Protesto mitinginde konuşan İHH Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Çalışkan zulmün karşısında durmaya devam ederek, şunları kaydetti;” “Zalimin karşısında dimdik dururuz, vicdanımız var, adaletimiz var, merhametimiz var. Yeise kapılmayın arkadaşlar sakın, yeise kapılmayın. Yusuf kuyudan çıkar mıydı? Rabb’imiz izin verdi, çıktı. Peygamberimiz Tebük’te kurtulabilir miydi? Rabb’imiz izin verdi kurtuldu. Sevr mağarasında dibine kadar gelen düşmanlar onu boğacaklardı. Kurtulur muydu? Allah’ın yardımı fetih için yakındır. Üzülmeyelim, dua edelim. Dünya yıkılsa bile her zaman tekrar ediyoruz. Bizim nerede durduğumuz önemlidir, biz mazlumun yanında, zalimin karşısındayız”
“Çocuklar, kadınlar ve masumlar şehit olmaktadır.”
Ak Parti Tekirdağ İl Bakanı Ali Gümüş ise Filistin’de Çocuklar, kadınlar ve masumların şehit olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü;” Filistin’de okullar ve sivil yerleşim yeleri vurulmaktadır. Çocuklar, kadınlar ve masumlar şehit olmaktadır. Bu ağır saldırılarda bin ’in üzerinde kişi vefat etti. O günden bu yana AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile tüm uluslararası kamuoyu 1947 bu yana süren bu haksız işgalin nihai olarak sollanması ve 1967 sınırlarında baş kendi doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin artık hayata geçmesi için tüm aktörler, uluslararası kamuoyu çağrılmış ve çözüme davet edilmiştir. Bu hayasız akın muhakkak bir gün son bulacaktır. Cumhurbaşkanımızın değimiyle daha adil bir dünya mümkün. Biz bağımsız bir Filistin’i ilk kıblemiz Kudüs’ün bağımsız olduğu günleri hep beraber göreceğiz. “
“Ciddi Bir Demokrasi Trafiği Gerçekleşiyor”
Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mestan Özcan, Filistin’e destek için ciddi bir demokrasi trafiğini gerçekleştiğini ifade ederek;” 7 Ekim’de Hammas’ın başlatmış olduğu mücadele var. 70 yılı aşkın süren bir gayretin mücadelenin devamında çekelin çilelerin son safhasına geldiğinin resmi bu. oradaki Müslüman vatandaşlarımız 70 Yıldır inanılmaz bir mücadele ortaya koyuluyor. Maalesef bugün geldiğimiz nokta da Müslümanlar o alanda yaşam mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanımız özellikle son dönemde yaşanan, 10 Ekim’den itibaren bir katliama dönüşen saldırılarla ilgili uyarılarını yapıyor. TBMM kapalı oturumunda Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan, tüm Milletvekillerimize detaylı bir şekilde sunumunu yaptı. Çözüm yollarını tüm parti gurupları ile konuştuk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle, dünyanın tüm Ülkeleriyle ciddi bir demokrasi trafiği gerçekleşiyor. Artık orada bağımsız bir özgür Filistin Devleti kurularak, barışın huzurun sağlanmasını istiyoruz.”

“İsrail’de vahşet Yaşanıyor”
Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz ise Filistin’de vahşet yaşandığına dikkat çekerek, şunları kaydetti;” Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız…
İsrail savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, ‘onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor.
Kötülüğün görüntüsü Netanyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz’ diyor.
Sözde sağlık bakanı, ‘hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz’ diyor. Hatta ‘hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir’ diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor.
Sözde Cumhurbaşkanları, ‘Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor.
Değerli kardeşlerim, her savaşın bir hukuku vardır.
Bütün mahlukatta bir denge vardır.
Fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil.
Bakın, insanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları ne diyor…
‘Askerler her şeyi yapabilir. Hiçbir yaptığı için sorumlu değiller, yargılanmayacaklar…’
ABD’li bir senatör ise ‘Bu bir din savaşı. Her yeri bombalamalıyız…” diyerek kötülük rejimine dini bir kılıf geçiriyor.
Gerçekler bunlar aziz kardeşlerim…
İsrail’e giden ABD dışişleri bakanı, “Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim” diyerek bu din savaşı sözüne de destek vermiş oluyor.
Ve kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor.
Fransa, Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden de soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe…
Kendisi de soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi bazı ülkeler Filistin’i destekleyen eylemleri bile yasakladılar.
Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku.
Kim tanır insanı, insanlığı…
Evet…
Onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz.
Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz.
“Bu zulüm bütün dünyayı saracak!”
O uçak gemilerinin bölgeye sadece İsrail’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz.
Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için.
Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan.
Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki;
“Daha çok rahatsız olacaksınız!””

Sadet Partisi ve Hüdapar temsilcileri de İsrail’i kınayan birer konuşma yaptılar.

‘Soykırıma hayır’ yazılı pankart açılan protestoda, tekbir getirildi, Filistin’de yapılan katliamın durdurulması istendi.
Protesto okunan duaların ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.