Tekirdağ NKÜ Öğrencileri Buddy’leri ile Dostluk Maçı Yaptı

Tekirdağ NKÜ Öğrencileri Buddy’leri ile Dostluk Maçı Yaptı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarından Sosyal Farkındalık Topluluğu, Best Buddies Türkiye iş birliği ile 10 Ekim 2023 Salı günü Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okuluöğrencileri ile Dostluk Maçı gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Stadyumunda yapılan etkinlikte Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, Rehber Öğretmenleri Nihan ÇETİNve Beden Eğitimi Öğretmeni Ali MUTLU eşliğinde sahadaki yerlerini aldı.Coşkulu tezahüratlar eşliğinde heyecanlı geçen maç sonunda dostluk kazandı. Müsabaka sonunda Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine katılım belgesi takdim edildi.
Eski bir Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Best BuddiesTürkiye Trakya KoordinatörüHande Beyza SATICIise yaptığı açıklamada “Best Buddies International, kendini özel gereksinimli bireylere bire bir dostluklar, entegre istihdam, liderlik geliştirme ve kapsayıcı yaşam fırsatları yaratmak için küresel bir gönüllülük hareketi oluşturmaya adamış, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye’de bu konuda iş birliği yaptığımız sayılı üniversitelerdendir. Etkinliğimizin ilk ayağı olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Tekirdağ NKÜ’deÖğrenci-Buddy eşleşme törenini yapmıştık ve Tekirdağ NKÜ Sosyal Farkındalık Topluluğu öğrencileri ile Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu’nun özel gereksinimli öğrencilerini Buddy olarak eşleştirmiştik.Ancak araya Kahramanmaraş depremi girdi ve eğitim-öğretim uzaktan sisteme geçince biz de etkinliklerimizin devamını bu yıl gerçekleştirmek durumunda kaldık” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.