Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğunun Düzenlediği “8. Biyoteknoloji Günleri” Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğunun Düzenlediği “8. Biyoteknoloji Günleri” Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Biyoteknoloji Günleri” yoğun katılım ile Zoom üzerinden online olarak gerçekleşti.

Topluluk Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Devrim OSKAY, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi ve Biyoteknoloji Topluluğu başkanı Dilara ÖZANATÇA ve Topluluk üyesi Aleyna DEMİRBOZAN’ın topluluğu ve konuşmacıları tanıtmasının ardından, açılış konuşması Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT tarafından yapıldı.

Etkinliğin sabah oturumu Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Füsun EYİDOĞAN’ın “Abiyotik Stres Toleransı İçin Biyoteknolojik Yaklaşımlar: İklim Akıllı Bitkiler” başlıklı sunumu ile başladı. Ardından Siirt Üniversitesinden Doç. Dr. Yalçın YALMAN’ın “Çiftlik Hayvanlarında Hastalıklara Karşı Genetik Dirençli Yetiştiricilik: Tek Sağlık Perspektifinden Bakış” başlıklı sunumu ile devam etti.

Sabah oturumunun Soru-cevap kısmından sonra verilen öğle arasının ardından Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan ÖZKAN’ın “Buğday Islahında Genom Teknolojileri” başlıklı sunumu ile başlayan öğleden sonra oturumunda son olarak Gebze Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Barış BİNAY “Dünden Bugüne Biyoteknoloji” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara paylaşmış oldukları değerli bilgiler için teşekkür edilerek “8. Biyoteknoloji Günleri” başlıklı etkinlik tamamlandı.

Birçok kamu ve özel kuruluştan 466 kişinin katılım sağladığı etkinlikte, toplamda 65 üniversite yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.