MESLEK DANIŞMANLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

MESLEK DANIŞMANLARI  ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde görevli Meslek Danışmanlarımız tarafından Profil Temelli Danışmanlık Sistemi kapsamında, Süleymanpaşa Kadriye Nazif Gölge Anadolu Lisesi, Malkara İmam Hatip Ortaokulu, Malkara Anadolu İmam Hatip Lisesi, Malkara Atatürk Ortaokulu öğrencilere sunum gerçekleştirildi.
Meslek Danışmanlığı hizmetlerimizde öğrencilere; yetenek, ilgi, kişilik özellikleri, beklentileri ve fiziksel özelliklerini keşfetmelerine, mesleklerle ilgili bilgilere ulaşmalarına, eğitim kurumları hakkında bilgilenmelerine, edindiği bilgileri değerlendirmelerini sağlayarak doğru karar vermelerine yardımcı oluyoruz.
Meslek Danışmanları öğrencilerin meslek tercihinde yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi/mesleği seçmesi için yol göstermektedir. Çalışma yöntemleri bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleşmektedir.
Meslek Danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; meslek ve meslek seçiminin önemi, doğru meslek seçiminin nasıl yapılacağı, alan seçiminin nasıl belirleneceği, geleceğin meslekleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi süreci, özgeçmiş hazırlama, iş olanakları hakkında başvurulabilecek kaynaklar, işe başvuru araçları, mesleki yönelim test bataryasının önemi vb. gibi konular hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz Kurumumuza gelerek Meslek Danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilir, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.