İTFAİYE HAFTASI KUTLANDI

İTFAİYE HAFTASI KUTLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 309. yılı ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.
Süleymanpaşa ilçesindeki Tarihi Valilik Binası önünde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulması ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik, İtfaiye Teşkilatı’nın tarihine ve önemine değinerek, itfaiye erlerinin büyük fedakârlık ve sorumluluk gerektiren bir mesleği yerine getirdiklerini belirtti.
BAŞKAN ALBAYRAK: “İTFAİYE TEŞKİLATIMIZI ÇAĞIMIZIN EN İLERİ TEKNOLOJİSİNE SAHİP ARAÇ VE EKİPMANLARLA DONATTIK”
Törende bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, itfaiye erlerinin canlarını hiçe sayarak, büyük fedakârlıklarla görev yaptıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden görev yapan itfaiyecilerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız 9 yıl boyunca İtfaiye Teşkilatımızı çağımızın en ileri teknolojisine sahip araç ve ekipmanlarla donattık. Ayrıca itfaiyecilerimizin yetkinlik düzeyini yükselttik ve yangınlara müdahale süremizi kısalttık. İtfaiye Teşkilatımız yurt genelinde deprem, yangın, sel gibi afetlerde etkin bir şekilde görev almıştır. Böyle bir İtfaiye Teşkilatına ve sizin gibi değerli mesai arkadaşlarına sahip olduğum için mutluluk duyuyorum. Görevlerinizi aynı sorumluluk duygusu ve hizmet bilinciyle sürdüreceğinize olan inancım tamdır. İtfaiyecilik hizmetlerimizi daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmek için hep birlikte daha fazla çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, İtfaiye Teşkilatımızın 309. Kuruluş Yıldönümünü ve 25 Eylül-1 Ekim İtfaiyeciler Haftasını en içten duygularımla kutluyor, meslek yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tören sona erdi. Başkan Albayrak ve beraberindeki heyet daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Sahil Dolgu Sahada kurulan stantı gezdi ve stantta sergilenen itfaiyecilik malzemeleri ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.