Tekirdağ’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Tekirdağ’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Ahmet UĞURLU, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK ve Gazi Dernekleri temsilcileri anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Jandarma Üsteğmen Mehmet Hami Navir, şehit ve gazilerin milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna destanlar yazdığını söyledi.

19 Eylül’ün aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verilmesinin yıl dönümü olduğunu ifade eden Navir, “Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır.” dedi.

Törenin ardından Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ni ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.