19 Eylül Gaziler Günü Münasebeti ile Kahvaltı Programı Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü Münasebeti ile Kahvaltı Programı Düzenlendi

Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz onuruna düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimizin masalarını tek tek ziyaret eden Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, onlarla bir süre sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu.
Programda Kuran-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından dua edildi.
Vali Soytürk; “19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun. Gazilik ve Şehitlik öyle yüce bir makam ki; öyle kutsal bir makam ki; ahirette peygamberlere komşu olacak kadar önemli bir makam. Dolayısı ile dünyadaki diğer makamlar, diğer zenginlikler bunun yanında çok sönük kalır. Bunu çok sevdiğim, çok saydığım Hatay’da hem yüzbaşı olarak, hem albaylığında Amanos Dağlarında vatanı için mücadele eden hem de tümgeneral olduğunda Adana Bölge Komutanı olarak orada çalışan bir paşamız, Hacı Paşamızın bir anekdotunu anlatmak isterim. Şehitlerimizin olduğu bir ortamda, o kadar içten ve o kadar samimi bir şekilde, göğsümden kurşun yedim ama Cenabı Allah bana şehitliği nasip etmedi demişti. Hakikaten hem şehitlik hem gazilik çok önemli makamlar. Hepimize düşen şehitlerimizin gazilerimizin isteklerini yerine getirmek, belki de istemeden görüp yerine getirmektir. Bir ay önce Kilis Valiliği’nden buraya geldim. Eşim ile beraber tüm şehit, gazi, sivil şehit ailelerimizin evlerini tek tek ziyaret etmek nasip oldu. Bu il merkezimizde de öyle, ilçe merkezimizde de öyle bütün köylere gitme fırsatımız oldu. Eşim de, ben de çok mutlu olduk. Burada da Allah nasip ederse eşim ile birlikte ilçelerimizdeki, merkezdeki ve köylerimizdeki tüm şehit ve gazi ailelerimizi dolaşmak istiyoruz. Ben tekrardan “Gaziler Günümüz” kutlu olsun diyor, davetimize geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün Gazilerimizi ve Şehit Alilerimizi uğurlamasının ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.