ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANAKKALE
SAVAŞLARI
GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI

(2023)
1. Yarışmanın Adı
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Ulusal Fotoğraf Yarışması
2. Yarışmanın Konusu ve Amacı
a. Yarışmanın konusu: Çanakkale Savaşları’nın yoğun bir şekilde yaşandığı Tarihi Alan sınırları içinde ve bu sınırlara beş kilometre mesafeye kadar olan, Başkanlığımızın idaresi altında bulunan alanlarda, Çanakkale Muharebelerinin yaşandığı kara, hava, deniz (su altı-su üstü) temalı unsurları içinde barındıracak şehitlikler, abideler, anıtlar, müzeler, kaleler, tabyalar, savaşın yaşandığı mekânlar, yerleşim alanları, koylar, doğal alanlar, resif alanları, batıklar, yabancı mezarlık ve anıtlar ile belirtilen alanlardaki günlük yaşantıya dair hikayeleri konu alan fotoğraflar bu yarışmanın konusudur. Bu alan, Eceabat ilçe merkezi ve köyleri ile Tarihi Alan sınırları dışında kalan gayri meskûn alanların bir bölümünü kapsamaktadır. (Bu alan dışında kalan Akbaş Şehitliği, Anadolu Hamidiye Tabyası, Çimenlik Kalesi, Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi, Hasan Mevsuf Şehitliği, Kumkale Şehitliği, Orhaniye Tabyası, Nara Burnu Kalesi ve Şehitliği, Çanakkale Merkez Hastanesi, Hastane Bayırı Şehitliği, Barbaros Şehitliği, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkında çekilecek fotoğraflar da kabul edilecektir.)
b. Yarışmanın Amacı: Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen düzenlenen yarışma ile Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın yaşandığı coğrafyanın, tarihi, kültürel, manevi değerleri ile doğal dokusunun tanıtılması ve görsel değeri yüksek fotoğraflarla gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanmaktadır. Ulusumuzun kahramanlık destanının yazıldığı ve her noktası şehit kanları ile sulanmış olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nın; fotoğraf sanatının yaygın ve etkili gücü aracılığı ile tanıtılması, elde edilecek görsel materyallerin gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra, fotoğraf sanatının desteklenmesi bu yarışmanın amacıdır.
3. Yarışma Organizasyonu
Fotoğraf yarışması, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (Düzenleyici Kurum olarak anılacaktır) yürütücülüğünde ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılacaktır.
Yarışmaya en az bir fotoğrafla katılan kişi bundan sonra KATILIMCI olarak anılacaktır.
4. Yarışma Kategori/Bölümleri
Yarışma iki kategoriden oluşacaktır;
1. Kategori: Genel
Dijital (Sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraflar kabul edilecektir (Renkli veya Siyah- Beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir.). Havadan insanlı veya insansız araçlarla çekilmiş fotoğraflar bu kategoride değerlendirilmeye alınmayacaktır.
2. Kategori: Havadan
Drone ya da diğer hava araçları ile çekilmiş olan ditital (sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraflar değerlendirilecektir. (İnsanlı veya insansız hava araçlarının (Drone) kullanımına ilişkin tüm izin ve sorumluluklar katılımcıya aittir.)
5. Yarışma Koşulları
a) Yarışmaya katılım ücretsizdir.
b) Yarışma; yarışma sekretaryası, Seçici Kurul üyeleri ve TFSF Yarışma Temsilcisi ile birinci dereceden yakınları dışında, ülkemizde yerleşik amatör ve profesyonel 18 yaş üstü tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır. Haklarında TFSF tarafından verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
c) Katılımcı yarışmadaki 1. Kategori ve 2. Kategori olmak üzere her bölüm için en fazla 5 (beş) adet sayısal renkli veya siyah-beyaz eserle katılabilir.
d) Düzenleyici kurum olan Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı’nın kurulduğu 2014 yılından sonra alanda pek çok yenileme ve ihya çalışması yapılmıştır, o nedenle 2019 yılından itibaren çekilmiş fotoğraflar tercih sebebidir.
e) Bu yarışma şartnamenin 8. maddesinde belirtilmiş olan teknik kıstaslara uyduğu sürece cep telefonları ile çekilmiş fotoğraflarla da katılım sağlanabilir.
f) Yarışmaya daha önce ya da bu yarışma ile eş zamanlı yapılan TFSF onaylı başka herhangi bir yarışmada ödül alan ya da bu fotoğrafların deklanşör/kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kesilmesiyle oluşturulan veya renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın, sergilenmiş veya yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.
g) Fotoğraflara kadraj, renk, keskinlik, toz alma renk ve kontrast ayarları gibi fotoğrafın belgesel yapısını değiştirmeyecek basit müdahaleler kabul edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı manipüle edilerek değiştirilmemiş olmalıdır.
h) Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj) ve HDR (High Dynamic Range) uygulanan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
i) Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
j) Katılımcılar, kişisel verilerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak işlenmesine ve aktarılmasına yönelik her türlü idari ve teknik tedbiri almakla yükümlüdür. Bu kapsamda gerçek kişiye ait fotoğrafların işlenmesi durumunda kişilerin Kanun kapsamında bilgilendirilmesi ve açık rızasının alınması gereken durumlarda açık rızalarının alınması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine; fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Kanun’a uygun şekilde aktarılmayan fotoğraflar hakkında sorumluluk katılımcıya aittir.
k) Katılımcı, yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntüleri olduğu gibi veya kısmen kullanan, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
l) Kural ihlallerinde, “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ulusal / Uluslararası FotoğrafYarışması Düzenleme Ana Yönergesine Ek Yaptırımlar ve Kural İhlal uygulamalarıYönergesi (TFSF YG 02-D)” ndeki yaptırımlar uygulanır. Kural ihlali tespit edilen katılımcının elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül iptal edilir; yeri boş bırakılır. Bu durum diğer katılımcıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış katılımcılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmiş ise katılımcının ödülü aykırılığın tespit edildiği tarihten 7 (yedi) iş günü içerisinde düzenleyici kuruma iade edilir.
m) TFSF onaylı/patronajlı bir yarışmaya katılmakla katılımcı, TFSF üyesi federe dernek üyesi olsun veya olmasın, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların gerek duyulduğu takdirde TFSF kural ve tanımlarına uygunluğunun tespit edilebileceğini önceden kabul etmiş sayılır; TFSF elindeki bütün imkân ve teknikleri kullanarak bu araştırmayı yapabilir. Katılımcının kendisinden istenen gerekli bilgileri sunmaması, fotoğraf makinesi ile çekilen orijinal dosyayı vermemesi veya problemin çözümüne yönelik TFSF ile iş birliğine girmemesi durumunda katılımcı, kural ihlali yaptığı gerekçesi ile TFSF tarafından yasaklanır ve adı her şekilde teşhir edilir.
n) TFSF sistemine yüklenen fotoğrafların EXİF bilgileri (DPI, piksel bilgileri gibi) muhtemel soruşturmaları kolaylaştırmak için bozulmamış olarak tutulması tavsiye edilmektedir. Aksi halde sistemde yaşanacak problemlerden düzenleyici kurum ve TFSF sorumlu değildir.
o) Düzenleyici kurum; ödül ve sergileme almayan fotoğraflardan dilediği kadarını en az sergileme bedeli kadar bir bedel ödeyerek satın alabilir.
p) Düzenleyici; ödül alan, sergilemeye değer bulunan ve satın alınan fotoğrafların yüksek çözünürlüklü dijital dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
q) Düzenleyici kurum, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleyici kurum, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleyici kurum, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, TFSF Yarışmalar Birimine Son Katılım Tarihi’nden en geç bir hafta öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirmek ve olurunu almak koşuluyla, yetkilidir.
6. Telif (Kullanım) Hakkı
a) Yarışmada ödül (derece, özel ödül, mansiyon ve sergileme) alan ve satın alma uygulanan fotoğrafların yayın, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve iştiraklerine ait olacaktır. Eserin kullanım hakkı üçüncü bir kişi ya da kuruma satılamaz/devredilemez. Bu eserler düzenleyici kurum arşivinde saklanacaktır.
b) Katılımcı; dereceye giren, sergilenmeye hak kazanmış ve satın alınan fotoğrafların yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren gerek 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yer ve muhteva sınırı olmadan internet, görsel ve yazılı basın kanallarında düzenleyici kurum ve bünyesindeki bağlı kuruluşların tanıtılmasında ve yayınlarında isminin ve eser adının (Fotoğraf ile kolaj vb. grafik düzenlemeler yapılması durumunda ise eser sahibinin (katılımcının) ismi kullanılamamaktadır) kullanılması şartıyla çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için düzenleyici kuruma izin/muvafakat verdiğini kabul eder. Bu süre içinde eserlerin kullanım hakkı eser sahibi (katılımcı) ile birlikte düzenleyici kuruma ait olacaktır.
c) Bu şekilde kullanılan eserler için eser sahibi (katılımcı), işbu şartnamede belirtilen ödül ve sergileme tutarlarının aynı zamanda telif (kullanım) ücreti yerine geçtiğini, sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakat için düzenleyici kurum ve sponsorlarından ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını ve maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
d) Katılımcı, yarışma için gönderdiği / yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu, kendisi tarafından çekildiğini ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntülerin, olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
e) Eser Sahibi (katılımcı), eserin kendi özgün eseri olduğunu, üçüncü şahısların bu eser üzerinde herhangi bir hakları bulunmadığını, eseri üzerindeki hakları daha önceden devretmediğini, üçüncü şahıslarca aksi bir talepte bulunulması halinde eser sahibinin (katılımcının) kendisinin hukuken sorumlu olduğunu beyan, kabul ve garanti eder.
f) Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda nesne olarak kullanılmış olan mimari yapı, sanat eseri, insan yüzü vb. unsurların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına yönelik izinlerin alındığı kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu katılımcıya aittir.
g) Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar düzenleyici kurumun web sitesi (https://catab.ktb.gov.tr) ve sosyal medya hesaplarının (Facebook, Twitter, Instagram vb) yanı sıra TFSF’ye ait https://tfsfonayliyarismalar.org/ adresinde, tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun biçimde yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan fotoğraflar TFSF yayını E-Almanak ile düzenleyici kurum yayınlarında, sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde ve afiş/billboard/raket olarak da kullanılabilecektir.
h) Yarışmada ödül ve sergileme alamayan fotoğraflar TFSF sisteminden 90 (doksan) gün sonra otomatik olarak silinecektir.
7. Diğer Hususlar
a) Fotoğraflar seçici kurula tümüyle karartılabilir bir salonda, en az 1080p: 1920×1080 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesinde veya en az 1m en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya 42/55 inç’lik bir LCD monitörde, katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmaksızın, kodlanmış olarak sunulacaktır.
b) Yarışmanın ödülleri, (belirtilen net tutar), yarışma başvuru onay bedeli, jüri üyeleri huzur hakkı ve TFSF yarışma temsilcisi yol, konaklama ve yemek giderleri düzenleyici kurum tarafından karşılanacaktır. Şartnamede belirtilen ödüller, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına gönderilecektir. Hak sahibinin kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve düzenleyici kurumun istediği belge ve bilgileri göndermemesi durumunda ödül bedeli, sonuç bildirim tarihinden itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb. herhangi bir talebi olamaz.
c) Yarışma ödülleri; yeri ve zamanı yarışma takvimi içerisinde duyurulacak, yarışma sergisi ve ödül töreninde sahiplerine teslim edilecektir. Mücbir sebeplerden dolayı ödül töreni yapılamaz ise web siteleri üzerinden duyurulacak ve dereceye giren katılımcılara ödülleri elektronik bankacılık aracılığı ile verilecektir.
d) Düzenleyici kurum, e-posta, ödül ve dijital katalog gönderimi konusunda elinden geldiğince titiz davranır ancak ödül ve katalog gönderim sırasında doğabilecek kusurlardan sorumlu tutulamaz. Katılımcılar yarışma başvurusu sırasında kullandıkları adreslerin bu şekilde yapılacak her türlü teslimata esas yasal ikametgâh adresleri olduğunu kabul ederler. Katılımcıların adresleri yanlış bildirmesinden kaynaklanan konularda düzenleyici kurum hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.
e) Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda düzenleyici kurum, Seçici Kurul ve “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Ulusal / Uluslararası FotoğrafYarışması Düzenleme Ana Yönergesi” ile TFSF Yönetim Kurulunun kararları geçerlidir.
f) Katılımcılar;http://www.tfsfonayliyarismalar.org/adresine üye olmak ve fotoğraflarını yüklemekle yarışma koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. Bu şartname, katılımcının yarışmaya fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Katılımcıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.
8. Eserlerin İsimlendirilmesi ve Gönderilmesi
a) Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (e- posta, kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.
b) Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi
http://www.tfsfonayliyarismalar.org/adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme / yükleme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.
c) İlgili yarışmaya fotoğrafları yükleyebilmek için önce siteye üye olunması gerekmektedir. Üyeliğin kesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-posta adresinize gelecek aktivasyon linkinin tıklanması ile olacaktır. Aktivasyon linki için e-postanın gelen klasörü veya spam ya da gereksiz klasörü kontrol edilmeli, link içeren e-postanın ulaşmaması halinde bu linke tıklanarakyeniden kod talep edilmelidir.
d) Daha önce üye olanlar eski kullanıcı adı ve şifrelerini kullanacaklardır. Şifrenin unutulması halindeşifremi unuttum linkindenyeni şifre oluşturulabilir.
e) Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.
f) Katılımda yüklenecek fotoğrafların teknik özellikleri, boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.
g) Yarışmaya katılacak fotoğraf(lar), 72-300 DPI çözünürlükte JPG/JPEG formatında kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 Mb’den az olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir. Aksi durumda veya EXIF bilgilerinin bozulmuş olması durumunda, sistem fotoğraf(lar)ın yüklenmesine izin vermeyecektir.
h) Fotoğraflar sisteme yüklenirken açılan formda her fotoğraf için “Fotoğraf Adı”, “Çekildiği Yer” ve “Çekildiği Tarih” bilgisi ilgili alanlara yazılmalıdır. Bu bilgiler katılımcının beyanı olarak esas alınır. Yanlış beyan kural ihlali sayılır.
i) Bir fotoğrafa verilen ismin aynı fotoğraf ismiyle kullanılması önerilir.
j) İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde
https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/sss/kategori/yarisma-katilim-tradresindeki sıkça sorulan sorular incelenmeli çözüm bulunamıyorsa https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/iletisimadresindeki iletişim formu kullanılarak sorun hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu iletişim formu yalnızca olası sorunların çözümüne yönelik kullanılmalıdır. İletişim formu üzerinden fotoğraf gönderilmesi yarışmaya katılındığı anlamına gelmez.
k) Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için düzenleyici kurum sorumlu olmayacaktır.
9. Seçici Kurul (Ada Göre Alfabetik Sıralı)
• Doç.Dr. A. Beyhan ÖZDEMİR (Dokuz Eylül Üniversitesi- İzmir)
• Behiç GÜNALAN (Fotoğraf Sanatçısı, EFIAP, EFOD- Edirne)
• Enver ŞENGÜL (Fotoğraf Sanatçısı, EFOD- Edirne)
• Öğr.Gör. Meral AÇIKGÖZ (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi)
• Mikdat BESNİ (Fotoğraf Sanatçısı- Balıkesir/ Susurluk)
• Yavuz ARSLAN (Fotoğraf Sanatçısı – Biga/Çanakkale)
• Zülküf MEMİŞ (Başkan Yardımcısı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kurum Temsilcisi- Eceabat/ Çanakkale) 
Seçici Kurul en az 3 (üç) üyesinin bir araya gelmesi ile toplanır. Toplantı tarihinde 3 (üç) seçici kurul üyesinin bir araya gelmemesi durumunda toplantı ve sonuç duyurusu bir hafta ertelenir.
Seçici Kurul değerlendirmesi iki turlu, ilk turu TFSF kurallarına uygun ONLINE PUANLAMA olarak ve ikinci – final turu yüz yüze yapılacaktır. COVID-19 salgını şartları gereği Seçici Kurul Üyelerinin bir araya gelmesinin mümkün olmaması durumunda, final turu ZOOM Meeting yöntemiyle ONLINE yapılacaktır.
10. TFSF Yarışma Temsilcisi: Seraceddin AYYILDIZ
Yarışma sürecinde ve seçici kurul salonunda TFSF yarışma temsilcisi bulunacaktır. Yarışma final turu (değerlendirme) sonlandığında değerlendirme tutanağı TFSF Yarışma Temsilcisi tarafından hazırlanır. En az 3 nüsha alınarak; biri düzenleyici kuruma, biri TFSF’ye teslim edilir, biri yarışma temsilcisinin gözetiminde saklı tutulur.
11. Yarışma Takvimi
: 15 Eylül 2023 Cuma Saat 23.00 (TSI)
: 22 Eylül 2023 Cuma
: 25 Eylül 2023 Pazartesi
: Daha sonra duyurulacaktır.
12. Ödül ve Sergilemeler
1. Kategori: Genel
TFSF Altın Madalya + 20.000 (yirmibin) Türk Lirası
TFSF Gümüş Madalya + 15.000 (onbeşbin) Türk Lirası
TFSF Bronz Madalya + 10.000 (onbin) Türk Lirası
Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü: 8.000 (sekizbin) Türk Lirası
TFSF Mansiyon (3 Adet): 5.000 (beşbin) Türk Lirası (Kişi başı)
Jüri Özel Ödülü: 3.000 (üçbin) Türk Lirası
Sergileme (en fazla 30 adet): 1.000 (bin) Türk Lirası
Not: Seyit Onbaşı, Çanakkale Zaferi’nin en simgesel isimlerinden biri olduğu için ödüllerden biri ona ithaf edilmiştir. Tarihi Alanda çekilmiş olan ve Çanakkale ruhunu en iyi anlatan fotoğraflardan birine kurum temsilcisi tarafından verilir.
2. Kategori: Havadan
TFSF Altın Madalya + 20.000 (yirmibin) Türk Lirası
TFSF Gümüş Madalya 15.000 (onbeşbin) Türk Lirası
TFSF Bronz Madalya + 10.000 (onbin) Türk Lirası
TFSF Mansiyon (3 Adet): 5.000 (beşbin) Türk Lirası (Kişi başı) 
* Ödül ve sergileme dışında düzenleyici kurum yarışmaya gönderilen fotoğraflardan en az sergileme bedeli karşılığında satın alabilir.
13. Yarışma Sekretaryası-İletişim
Adı ve Soyadı: Gülhan YILMAZ
Adres ve Telefonu: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çamburnu Mevkii Eceabat/ Çanakkale
Tel: 0 (286) 814 11 28 / Dâhili: 1112
Tel: 0505 784 37 52
E-posta Adresi:
gulhandemir@ktb.gov.tr
gulhandemircatab@gmail.com
14. Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından “TFSF2023-036” numara ile onaylanmıştır.
YASAL UYARI
“Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve üyesi derneklerinin uzun yıllara dayalı birikim, deneyim ve bilgilerinin ürünü olan ve fikri eser niteliğindeki örnek yarışma şartname metinleri, TFSF’nin yazılı izin ve onayı olmaksızın aynen ya da kısmen kullanılamaz ve alıntılanamaz.
Aksine davranış ve telif hakkı ihlalleri, FSEK, 5651 sayılı Kanun, BK ve TTK uyarınca yasal takip ve yaptırıma konu edilecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.