BÜYÜKŞEHİR ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna kattığı 25 adet otobüsün hizmete alım töreni, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleşti. Hizmete sunulan klimalı, konforlu ve engelsiz araçlar Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerinde hizmet verecek.

 

“YILLIK YAKLAŞIK 30 MİLYON VATANDAŞIMIZ TOPLU TAŞIMA HİZMETİNDEN FAYDALANMAKTADIR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, firma yetkilileri ve çok sayıda katılımcının bulunduğu programda TEKULAŞ Genel Müdürü İlyas Küçükmidil konuşma yaparak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan TEKULAŞ A.Ş.  1 Ocak 2016 tarihinde Tekirdağ ilimiz Çorlu ilçemizde, 3 Mart 2020 tarihinde de Süleymanpaşa ilçemizde toplu taşıma hizmetine başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın takdir ve destekleriyle Kapaklı-Çerkezköy-Süleymanpaşa, Malkara-Süleymanpaşa, Hayrabolu şehir içi, Çorlu şehir içi 9 nolu hat, Çorlu şehir içi-tren garı ve Yenice hattı faaliyete geçirildi. Çok yakın zamanda kırsal mahallere toplu taşıma hizmeti verilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen günlük ortalama 80 bin yolcu taşınmakta olup yıllık yaklaşık 30 milyon vatandaşımız toplu taşıma hizmetinden faydalanmaktadır. 2022 yılı aralık ayında 10 adet 12 metre, 2023 yılı Haziran ayında 10 adet 6,5 metre ve 1 adet 8 metre araç filomuza dahil edilerek araç sayımız 175’e çıktı. Bugün devir teslimi yapılacak araçlar ile beraber araç sayımız 200 e ulaşmış olacak. Şehrimizde kullanılan elektronik ücret toplama sistemi altyapısı tamamen yenilenmiş, kredi kartlı biniş, sanal kart, nfc ve uzaktan dolum imkanı sağlanarak çağımızın tüm yenilikleri vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. TEKULAŞ ailesi olarak 25 adet aracın hizmete alınması konusunda vermiş olduğu destekten dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkürü borç bilir yeni araçlarımızın Tekirdağ halkına hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK “BİR YANDAN TAŞIMA KAPASİTEMİZİ ARTTIRIRKEN BİR YANDAN DA YENİ HATLAR AÇARAK TOPLU ULAŞIM AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ”

 

Hizmete Alım Töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yatırımlarımızla toplu ulaşım ağımızı büyütmeye devam ediyoruz. Büyük ailemiz olan Tekirdağ halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Kentsel büyüme ve nüfus artışı toplu ulaşıma olan talebi her geçen yıl daha da arttırıyor. Bir yandan taşıma kapasitemizi arttırırken bir yandan da yeni hatlar açarak toplu ulaşım ağımızı genişletiyoruz. Bugün itibariyle 25 yeni aracımızı daha vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Yüksek enflasyon nedeniyle ulaşım maliyetlerinin katlanarak arttığı böyle bir süreçte, ekonomik bir ulaşım türü olan toplu ulaşımı cazip hale getirmek önceliklerimizden biridir. Her biri son model, klimalı ve konforlu olan engelsiz araçlarımızla Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerimize yüksek kalite standartlarında hizmet vermeye devam edeceğiz. Hizmete sunmuş olduğumuz 25 yeni otobüsümüzün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Törende konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve Dr. İlhami Özcan Aygun ulaşıma büyük katkı sağlayacak olan yeni otobüslerin kente kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Program alkışlar eşliğinde temsili anahtar teslimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.