48 MİLYON TL’YE MAL OLAN TEPE EMLAK KONUTLARI KAVŞAĞI AÇILDI

48 MİLYON TL’YE MAL OLAN TEPE EMLAK KONUTLARI KAVŞAĞI AÇILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve kentimizin şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Kavşağı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Tepe Emlak Konutları Kavşağı açılış töreninde ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil bir konuşma gerçekleştirdi.

TOPLAM UZUNLUĞU 1600 METRE

Tepe Emlak Konutları Kavşağı ile ilgili teknik bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil, “Tepe Emlak Konutları Kavşağı İstanbul-Saray-Kapaklı Devlet Yolu üzerinde Çerkezköy bağlantısını sağlamaktadır. Kavşak, her biri 400’er metre uzunluğunda 4 koldan oluşmakta, toplam yol uzunluğu 1600 metredir. Kavşak önceki yıllarda Karayolları tarafından otoyol bağlantısı olarak yapılmış, kavşaktan sadece İstanbul yönüne geliş ve çıkış yapılabilmekteydi. Bu durum şehir içi trafiğini arttırıyordu. Zaman ve yakıt israfına yol açmaktaydı.

48 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Bu durumun düzeltilebilmesi için Büyükşehir Belediyemiz Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca Tepe Emlak Konutları Kavşağı yapılmıştır. Kavşak projesi Karayolları standartlarına göre yapılmış olup, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da trafik güvenliği noktasında onaylanmıştır. Projenin ihalesi 15 Nisan 2022 tarihinde yapılmış olup, yapım çalışmalarına 20 Mayıs 2022 tarihinde başlanılmıştır. İşin bitiş tarihi 14 Haziran 2023’tür. Yapım işinin maliyeti KDV ve fiyat frakları dahil olmak üzere 38 milyon 675 bin TL’dir.  Bunun dışında asfalt çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış ve toplam maliyetimiz 48 milyon TL olmuştur. İş kapsamında 5 bin ton asfalt, 25 bin ton alt temel ve temel, 200 bin metreküp yarma hafriyat, 1200 metreküp beton, 10 bin metreküp taş duvar imalatı yapılmıştır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kavşağın yapımında bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimize, Çerkezköy Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay’a, Fen İşleri ve Ulaşım Dairesi’ndeki çalışma arkadaşlarımıza, yüklenici firmaya ve bu süreçte bize sabır gösteren vatandaşlarımıza teşekkür eder, kavşağın yol kullanıcılarına hayırlı olmasını dilerim” açıklamasında bulundu.

YATIRIMLARIMIZ ORTAYA ÇIKIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil’in ardından kürsüye gelen Belediye Başkanımız Vahap Akay, kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Çerkezköy Belediyesi’nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına şahit olduğumuz günlerin yaşandığını belirterek, “2019-2024 dönemi yatırımlarının yavaş yavaş ortaya çıktığı ve artık vatandaş ile buluştuğumuz hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Bugün bu kıymetli açılışı sizlerle paylaşıyor olmaktan, Çerkezköyümüze bu hizmeti açıyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.

DAHA ÇOK BİRARAYA GELECEĞİZ VURGUSU YAPTI

Çerkezköy için çalışmaya, üretmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bağlık Mahallesi Viyadüğü’nün açılışında da ifade etmiştim. Çerkezköy’ün 12 mahallesinde de ilmek ilmek dokuyarak ortaya çıkardığımız hizmetlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. 2023’ün ilk 6 ayı ve ikinci 6 ayı bizim için çok önemli ve kıymetliydi.  Bu ikinci alta ayda yakında Kızılpınar ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapımı devam eden düğün salonlarımızın açılışında bir araya geleceğiz. Yine Kızılpınar Futbol Sahamızın açılışında bir araya geleceğiz yakında. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde, Cumhuriyet Meydanı’nda, Köşem Meydanı’ndaki güzellikleri tamamladığımız zaman yapacağımız açılışlarda da bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

ELBETTE ANLATACAĞIZ!

Neler yaptıklarını tek tek anlatarak vatandaşı yormayacağını vurgulayan Belediye Başkanımız Akay, “Bunları anlatacağımız zamanlar elbet gelecek. Ettiğimiz mücadelelerde haksızca arkamızdan konuşmaya çalışanları anlatacağız. Ama bugün bu önemli yatırımın adresinin neresi olduğunu, mücadelenin nereden başlayıp nereye vardığını kısaca ifade edeceğim” diye konuştu.

PROJENİN ESAS SAHİBİ KİM?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 Yatırım Planı’nda başlayan, Çerkezköy Belediyesi’nin de arzusu ve isteği ile şehrin ulaşım kalitesini arttıracak bu yatırımın 2014 yılından bu yana yapılmak istendiğine vurgu yapan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2014 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 120 bin idi. İşin temeli atıldı. Bugün açılışını yapıyoruz ve Çerkezköy’ün nüfusu bugün 220 bin oldu. Son 10 yılda hiçbir talebimize cevap vermeyen, Çerkezköy’ün büyümesini görmezden gelen bu projenin esas sahiplerine, gözlerini kapatanlara bazı sorular soracağım şimdi.

TALEPTE BULUNDUK, YAPMADI KARAYOLLARI

Biz 2014 yılından beri Büyükşehir Belediyemiz ve Kadir Başkan ile beraber bu projenin esas sahibi, yapması gereken kurum olan Karayollarına defalarca talepte bulunduk. Ancak ne hikmetse gözünü, kulağını Çerkezköy’deki yatırımlara kapatan bir Karayolları ile karşı karşıyayız. Bugün yapılan yatırımın bedeli yaklaşık 50 milyon TL.  2023’ün Karayolları bütçesi 37 milyar TL.  Ek bütçe ile beraber 64 milyarlık bir bütçesi olan Karayolları Genel Müdürlüğü zamanında eksik yaptığı yatırımı tamamlamaktan dahi imtina etti.

KADİR BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Siyaseti yapması gerekenler siyaset yapacak, hizmet etmesi gerekenler hizmet edecek. Maalesef bu işleri görmezden gelenlere inat vatandaştan aldığı güçle bu yatırımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

KIZILPINAR-ÇERKEZKÖY YOLU AYDINLATMA HİKAYESİNİ ANLATTI

Çerkezköy’ü görmezden gelen, Çerkezköy’e kulağını kapatan Karayolları ile mücadelelerinin yeni olmadığını vurgulayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, 220 bin nüfuslu Çerkezköy’ün İstanbul, Kapaklı ve Çorlu istikametinden girişlerinin zifiri karanlık olduğunu belirterek, “Çerkezköy’ün Karayolları sorumluluğunda olan tüm girişleri zifiri karanlıktı. Biz bu zifiri karanlıktan kurtarmak adına, vatandaşa olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına Çerkezköy-Kızılpınar arasında aydınlatma ihtiyacı olduğunu belirterek, Karayollarından burasının aydınlatmasının yapılmasını istedik, uyarıda bulunduk.

BAHANE ÜSTÜNE BAHANE ÜRETTİLER

‘Burada çeşitli kazalar oluyor, insanlar yürüyerek gidip geliyor, vatandaşımız mağdur oluyor, buraları aydınlatın’ dedik. Taleplerimiz tabi ki karşılık bulmadı. Daha sonra Karayollarından bu yolu aydınlatmak üzere talepte bulunduk.  Talebimiz defalarca ve çeşitli nedenlerle o maddeye sığmıyor, bu maddeye sığmıyor diye karşılık bulmadı. Daha sonra dedikleri ne varsa yerine getirdik ve hepinizin bildiği gibi 2014-2019 döneminde o yolun aydınlatma sorumluluğunu Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize aldık. Memleketin her tarafını aydınlatanlar Çerkezköy’ün karanlığını görmezden gelenlere inat vatandaşlarımızı bu hizmet ile buluşturduk. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nda bu aydınlatmayı gerçekleştirdik.

BAYRAK VE LOGODAN RAHATSIZ OLDULAR

Hepinizin bildiği gibi o aydınlatma direklerinde bir Sevdamız Çerkezköy bir de Türk Bayrağı vardır. O tarihlerde Karayolları tutunacak dal bulamadı ve bu iki görselin Karayollarının bilmem ne maddesine göre uygun olmadığını ifade etti. Biz de cevap yazdık. Türk bayrağından mı rahatsızsın, Çerkezköy adından mı rahatsızsın dedik ve hala cevap gelmedi.

KURUMLAR SİYASALLAŞTI

Şimdi maalesef kurumların siyasallaştığı bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bizim derdimiz millete hizmet etmek. Millete hizmet etme derdi olan herkesi bir kere daha göreve davet ediyorum. Çerkezköy’ü görmezden gelemezsiniz. Yıllar boyunca Çerkezköy’ün Cumhuriyet Mahallesi’nden Kapaklı istikametine gidiş ve geliş sorununu gördünüz ve bildiniz. Ancak bunlara gözlerinizi kapattınız. Karayolları yapması gerekeni yapmadı, iktidarın buradaki temsilcileri bunlara da kulak asmadı ve yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yani burada yaşayan vatandaşlarımızın bütçesinden kaynak ayrıldı ve yerine geldi.

65 milyarlık bütçesinden Çerkezköy’e 50 milyon ayıramayan ve bunun arkasında duramayan bir yaklaşım ile karşı karşıyayız. Derdimiz vatandaşa hizmet etmek.Ancak bu yapılanları dün olduğu gibi bugünde, yarında vatandaşlarımıza anlatmak bizim en temel vazifemiz.

YENİ AÇILIŞLARDA BULUŞMAK ÜZERE

Bugün açılışını yaptığımız Tepe Emlak Konutları Kavşağı Çerkezköy’ün Atatürk Caddesi’ndeki trafik yükünü alacak, Çerkezköy’ün Altıyol ve Narin Kavşaklarındaki trafik yükünü alacak. Her geçen gün nüfusu artan Cumhuriyet Mahallesi’nin Kapaklı istikametine geçişi, Kapaklı istikametinden Cumhuriyet Mahallesi’ne girişi açmış olacak. Bu güzel hizmetin ortaya çıkmasında emek sarf eden Kadir Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yeni açılışlarında buluşmak üzere hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BU YATIRIMLAR İKİ YIL ÖNCE BİTECEKTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bu güzel eseri Çerkezköy’e kazandırmanın mutluluğu ile herkesi sevgi ve saygı ile selamladığını belirterek sözlerine başladı. 11 ilçede yapılan yatırımların karşılığını aldıkları yoğun bir dönemi yaşadıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, “Büyüyen ve gelişen Çerkezköy hak ettiği hizmetleri alıyor. Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımızBağlık Viyadüğü, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kavşak Projemiz ve diğer projelerimiz aslında 2 sene önce bitmiş olacaktı. Bu dönem seçilmişler için 2 sene kayıp zaman var. Biliyorsunuz Covid dönemi, 6 Şubat depremi, seçim dönemi hepsi kayıp zaman. Yoksa bu yatırımların hepsi tamamlanmış olacaktı” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN 1.5 MİLYARLIK ALTYAPI İHTİYACI VAR

9 yılda gerek Çerkezköy Belediyesi’nin gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e çok güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bugüne kadar 366 milyon TL Büyükşehir Belediyesi olarak, 188 milyon TL de TESKİ olarak toplam 555 milyon TL Çerkezköy’e yatırım yaptıklarını ifade etti. Çerkezköy’ün sorunlarının sadece ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile çözülecek sorunlar olmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binasını yaparken 197 milyon TL kredi borçlanmıştım. Bunun bir miktarını kullandım sonra kalanını kullandırtmadılar. İkinci dönem seçildiğim zaman kalan parayı benden alıp Kapaklı Belediyesi’ne verdiler. Orası AK Partili Belediye olunca öncelik tanıdılar. İşin ilginç tarafı bunu benim de imzalamam gerekiyor. Dedim ki ben, ‘Aynısını Çerkezköy’e yaparsanız imzalarım, yoksa imzalamam’ dedim. Mustafa Şentop’a bunu ifade ettim. Kendisi bana dedi ki ‘Ben sana söz veriyorum, bana güven o projeyi imzala, Çerkezköy’e de vereceğim’ dedi. Bunun üzerine onun projesini imzaladık ama Çerkezköy’ün projesini alamadık. Sadece Çerkezköy’ün 1.5 milyarlık altyapıya ihtiyacı var” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ KONUŞMA YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın ardından CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun da birer konuşma yaparak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Tepe Emlak Konutları Kavşağı’nın Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan Tepe Emlak Konutları Kavşağı’nın açılış kurdelesi CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, Meclis Üyelerimiz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, mahalle muhtarlarımız ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi daire başkanları, müdürleri ve bürokratlarının katılımı ile kesildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.