Ali Engin Başkan Seçildi

Ali Engin Başkan Seçildi

Yapılan kongrede tek liste olarak seçime giren Ali Engin, Süleymanpaşa CHP ilçe Başkanlığına seçildi.
Süleymanpaşa CHP ilçe Başkanlığı kongresi Erdoğan Orhan Kongre Merkezinde yapıldı.
Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, CHP Tekirdağ İL Başkanı Volkan Nallar, Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, CHP ilçe Başkanları, Eski Parti Yöneticileri ve Delegeler katıldı.
Kongrede konuşan Eski CHP il Başkanlarından Recep Ökten konuşmasında Yerel seçimde asla geri durmadan çalışmak zorundayız” dedi.
“Asla Pes Etmek Yok”
Eski CHP il Başkanlarından Şeref Çetin ise yeni yönetime başarılar dileyerek, şunları kaydetti;” Seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim. Bu partiyi bir araya getirip birlikte hareket etmek zorundayız. Kimseyi dışarda bırakmadan herkesi kucaklamak zorundayız. Süleymanpaşa ilçesi haricinde tüm ilçelerde oyumuz düştü. Son seçimde isteğimiz oyu alamadık. Çalışmalara devam edeceğiz. Asla pes etmek yok. Halkımızın Tek umudu Cumhuriyet Halk Partisidir.”
“Eğitime Önem Vermemiz Gerekiyor”
Tekirdağ CHP Milletvekili Nurten Yontar da Tekirdağ’daki eğitim sorununu dikkat çekerek;”Bu Ülke de çocuklarımızın geleceği için hepimiz yaşlısından gencine hep beraber mücadele etmek zorundayız. Eğitimi çok yakından takip ediyoruz. Tekirdağ’da okul sayımız yarıya düştü. Tam gün eğitim ikili eğitime geçiyor. Aynı okulda ilk, Orta ve Lise birlikte okuyor. Bizim acilen bu şehirde acilen eğitime önem vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Yılları harcadık”

Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise Okulların depremselliği ile ilgili Hükümeti suçlayarak, şunları kaydetti;” Okullar deprem olunca aklımıza geldi. 2014’ten önce Tekirdağ’daki okulların depremsellik raporlarının olmasına rağmen koskoca bir dönem geçirdik. Bunun yanında COVİD döneminde okullar kapalıyken okullarımızı güçlendiremedik, yeni okullar yapmadık. Kısacası ağustos böceği koca yaz zır zır öter, kışın aklı başına gelir ama iş işten geçmiştir. Yılları harcadık. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ‘Ülke’de tekli sisteme geçeceğiz’ demişti. Bırakın tekli sistemi. Artık yoğunlaştırılmış sınıflarda eğitim yapılır hale geldi. Çocuklarımız sabah namazında okullara gidiyorlar, yatsı namazında okullardan çıkıyorlar”
“Milletvekilliğini Bırakırım”
Aygun çayır tırtılında oluşan zararın karşılanmadığını da ifade ederek;” Çiftçimiz çayır tırtırından zarar gördü. Hükümet çayır tırtılından zarar gören çiftçilerin zararlarını karşılayacağının sözünü vermişti. Hükümet çiftçinin çayır tırtılı zararını karşıladıysa ben Milletvekilliğini bırakacağım” dedi.

“Çalıştık ama paylaşmadık”
Tekirdağ CHP İl Başkanı Volkan Nallar da parti içinden bası kesimlerin haksız eleştirilerine maruz bırakıldıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Göreve geldikten sonra çok büyük bir deprem felaketi geçti. Süleymanpaşa İlçe Başkanımız Özgür Taşmerdivenli ile birlikte anında organize olduk. Tekirdağ’daki tüm partililerimiz ve Vatandaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Tüm ilçe Başkanlarımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızla 25 yardım tırı ile Hatay’a gittik. Daha sonrası ise tekrara 5-6 tır yardım toplayarak tüm parti paydaşlarımızla bölgeye intikal ettik. Bunun ilgili İl Başkanlığı olarak paylaşımlar yapmadık. Sokaklar ekonomi yüzünden yangın yerine dönmüş. Biz bile maddi durumumuz iyi olmasına rağmen zorlanıyoruz. Biz bunları unutup parti içinde bir birimize eleştiriler yapıyoruz. Biz bir birimizle uğraşıyoruz. Biz demokratik bir şekilde seçimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim bir birimize sahip çıkmamız gerekiyor. Eleştirilerimizi parti içinde yapalım.”
“40 Bin Fark Attık”
Yapılan son genel seçimde Süleymanpaşa’da AK Parti’ye 40 bin oy fark atıklarını da ifade eden İl Başkanı Nallar, sözlerini söyle sürdürdü;” Önümüzde yerel seçimler var. Bir süreliğine geri verdiğimiz ilçe belediyelerimizi tekrar geri alacağız. Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçeleri ciddi anlamda göç alıyor. Orada çalışan sayılar belli. Suriyeli ve Afgan sayıları da belli. Oyları kullananların nerelere oy attığı da belli. Ama Süleymanpaşa ilçesinde 40 bin oy farkı yaptık. İlçe örgütüyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in olduğu Süleymanpaşa ilçesinde bunu başardık. Bunu hep beraber yaptık. Süleymanpaşa İlçe Başkanımız Özgür Taşmerdivenli bu işi çok iyi yaptı. İyi bir arkadaşına da devrediyor. Her zaman yeni ilçe Başkanımız Ali Engin’in yanındayım”

İl ve ilçe Başkanlığımızı tebrik ediyorum”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise başarılı çalışmalarından dolayı CHP il ve Süleymanpaşa İlçe Başkanlığını tebrik ederek;” Tekirdağ İl başkanlığımız tüm deprem bölgelerine gerekli destekleri yaptılar. Tekirdağ örgütüne huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim. Demokratik bir süreçten sonra il örgütümüz değişti. İlçe örgütü bu süreçte istifa etti. Yerine yeni bir ilçe örgütü geldi. O günden bu güne çok başarılı çalışmalar yaparak Süleymanpaşa’da oylarımızı önemli bir ölçüde arttırdılar. Önceki dönemki İlçe örgütümüze ve İlçe Başkanımız Özgür Taşmerdivenli’yi kutluyorum. Tek Liste olarak seçime giren Ali Engin’in parti içinde geçmiş dönemde çok başarılı çalışmaları vardı. Bu dönemde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, konuşmasının büyük bir kısmını ekonomiye ayırarak hükümetin ekonomi politikasını da eleştirdi.

“Huzurlu Bir Şekilde Görevimi Devrediyorum”
Süleymanpaşa İlçe Başkanı Özgür Taşmerdivenli ise yeni seçilen İlçe Başkanı Ali Engin’e güvendiğini ifade ederek;” 26 Aralık tarihinde Partim beni Süleymanpaşa İlçe Başkanlığına getirdi. Çok zorlu bir dönemde görev yaptık. Benimle yan yana, omuz omuza mücadele eden tüm yönetim kuruluma teşekkür ederim. Üyelerimizden, Kadın kollarına, İlçe Kollarına ve Halkçı Liselilere benimle beraber mücadele ettikleri için teşekkürü borç bilirim. Bana destek veren İl Başkanım ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha önce görev yaptığım ve başarılı olacağına inandığım Ali Engin ve arkadaşlarına huzurlu bir şekilde görevimi devrediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinden Korkuyorlar”
Yeni seçilen CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ise, partisinin yalan yanlış iddialarla eleştirildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti;” Bugün Cumhuriyet Halk Partisinine karşı ara vermeden ve sistematik olarak yürütülen karalama kampanyalarının, haddini aşan ihanet söylemlerinin, partimizi zayıf , güçsüz , yöneticilerimizi beceriksiz olarak yaftalamaya çalışan söylemlerin tek sebebi , bunları yapanların TÜRK HALKINDAN VE CUMHURİYET HALK PARTİSİNDEN KORKULARIDIR. Bugün buradan tüm Türkiye’ye haykırıyorum, Cumhuriyet halk partisi Türkiye Cumhuriyeti nin Temel Taşıdır. Cumhuriyet Halk Partisi içindeki tartışmaların tek bir amacı vardır, o da ÇAĞDAŞ ,DEMOKRATİK LAİK VE REFAH İÇİNDE BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEDEFİDİR.
Biz de , Önceki dönem Özgür Başkanımızla yer aldığımız yönetimimizle halkımızla bu düşünce ve kararlılıkla çalıştık.
Süleymanpaşa halkına Cumhuriyet Halk Partisini ve hedeflerini anlattık. Ülkemizi bekleyen karanlığı, ekonomik sıkıntıları, laik cumhuriyetin karşısındaki tehlikeleri paylaştık.
Ne mutlu bize ki halkımız çağrımıza karşılık verdi.
Bugün karşınızda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Süleymanpaşa’da %65, milletvekili seçimlerinde %40 ın üzerinde oy oranına ulaşmış, oyunu artırmış bir ekibin üyesi olarak karşınızdayım.

ilçe yönetimleri seçmen ve üyelerimizle birebir temas içerisinde olan ve aktif olarak en çok çalışması gereken örgütlerdir. Bu yapıları ile birbirleriyle uyum içinde çalışan genç yöneticilerin ilk siyaset basamağı olurken, daha olgun ağabey ve ablalarımızın da tecrübelerini genç siyasetçilerle paylaşarak onları yetiştirdikleri bir parti okuludur.

Değişim ve yenilenme ancak genç fikirlerin Cumhuriyetimizi kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ilkeleri doğrultusunda olgunlaşması ve çağdaş yaşama uygulanması ile mümkündür.

Bizler de yönetim listemizi oluştururken bu dengelere dikkat ettik. Genç arkadaşlarımıza yer verirken, parti tecrübesine sahip isimlerimizi de unutmadık. Şimdi sizlere Süleymanpaşa ilçe yönetici adaylarımı takdim etmek istiyorum.

Değerli hazirun,
Süleymanpaşa İlçe başkan adayı ve yönetici adayları olarak geçmiş tartışmaları bir kenara bırakacağız.

Gerçek hedefimiz ,geçmişteki parti içi tartışmalar sonucu kaybettiğimiz SÜLEYMANPAŞA İLÇE BELEDİYESİ ‘nin VE İKİ DÖNEMDİR GURURLA YÖNETTİĞİMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN tekrar alınmasıdır.

Süleymanpaşa halkının yaşam biçimini koruması ,refah içinde ve özgürce yaşaması için , laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları Cumhuriyet Halk Partililer olarak çalışacağız.
Bu hedefler bir ütopya değildir. Bizler bu hedefleri yeni bir Süleymanpaşa Vizyonu çerçevesinde başaracak azim ve kararlılığa sahibiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk ‘ün dediği gibi;
MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa İlçe Kongremiz hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste halinde seçime giren Ali Engin, Süleyanpaşa CHP İlçe Başkanlığına seçildi.
Yeni seçilen Ali Engin’in yönetiminde şu isimler yer aldı;” Ömer Erman Akcan, Berkcan Akın, Cumhur Atabay, Hüseyin Aydık, Nurcan Balıbey, Hasan Can, Kaner Çebi, Ahmet Darıcı, Cem Deveci, Şennur Dırak, Serpil Ertan, Sevcan İlgin, Burak Karadağ, İrfan Koru, Hüseyin Özcan, Erol Özdemir, Tilbe Özkan Uluç Palabıyık, İbrahim Sezen, Ayhan Tazegül, Sertaç Ural, Özge Uysal, Bora Yörük, Ece Zeybek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.