TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) TÜRKİYE PERAKENDECİLİK MECLİSİ TOPLANDI

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) TÜRKİYE PERAKENDECİLİK MECLİSİ TOPLANDI

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Perakendecilik Meclisi Toplantısı; Meclisten Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın katılımı ile Meclis Başkanı Alp Önder Özpamukçu başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. ​

 

Meclisten Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Meclisin gündeminde sektörün gelişimi için önemli konuların olduğunu söyleyerek alınacak kararların hayata geçirilmesi için takibinin sağlanacağını önemle vurgulayarak, Meclis Üyelerine gayretli çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

 

Meclis Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise en son yapılan toplantıdan bugüne yaşanan gelişmeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Meclis Başkanı Özpamukçu, sektör için önem arz eden konular konuşulurken önemli olan şeyin somut öneriler ile Kamuya gitmek olduğunu hassasiyetle ifade etti.

 

Toplantıda, market – restoran harcamalarında satış fişi yerine e-fatura / e-arşiv düzenlemesinin önünün açılması gerektiğini belirten Üyeler, ithalata dayalı maliyetlerin en az seviyeye indirgenmesi için gerekli çalışmaların tamamlanmasının önemine dikkat çekerek bu uygulamaya başlayan firmaların yol haritalarının temsilciler ile paylaşılmasının kıymetli olduğu fikrinde birleştiler.

 

Perakende sektöründe çalışan bulamama sorununun, sebeplerinin araştırılması ve çözüm üretilmesinin aslında bir ülke meselesi olduğunu söyleyen Üyeler, ihtiyaca göre eğitim planlaması yapılmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

 

Son dönemde sıkça gündemde olan, depozito sistemini ele alan Üyeler, ilgili Kamu kurumları nezdinde çalışmaların yapıldığını, pilot uygulamaya geçiş sürecinin ertelenmesi gerektiğini bununla birlikte daha verimli bir süreç planlanmasının sektör için önem arz ettiğini belirtti.

 

Ayrıca toplantıda, esnek çalışma modelinin hayata geçirilmesi için mevzuat değişikliği önerisi, açık fiyat platformu ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri görüşülerek, bahse konuların Kamu kurumları nezdinde takibinin sağlaması gerektiği dile getirildi.

 

Hem tüketimi azaltma hem de çevre duyarlılığı, sıfır atık gibi hedeflerle paralı hale gelen poşetlerdeki uygulamanın şu andaki fiyatlama ile amacından saptığını ve kullanımın arttığını, uygulamanın yeniden gözden geçirilmesinin aciliyet arz ettiğini bildirdiler. İş Başı Eğitim Programına tekrar perakende sektörünün eklenmesinin faydalı olacağını söyleyen Üyeler, ilgili kurumlar nezdinde adımların atılmasının gerekli olduğunu dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.