19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun ilk adımıdır. Samsun’da başlatılan mücadele tüm Anadolu’ya yayılmış, Milletimiz eşi benzeri görülmeyen bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir.

Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zaferle Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini ve bağımsız olma kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün de karşılaştığımız türlü zorluk ve sıkıntıdabizlere ilham ve güç vermektedir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu bilinçle, gençlerimizi kendine güvenen, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

Bu doğrultuda, Tekirdağ Valiliği olarak gençlerimizin bireysel-sosyal gelişimi ve  zamanlarını faydalı aktivitelerle geçirmeleri için çalışmalar yapmakta, projeler yürütmekteyiz. Bu proje ve çalışmalardan bir kısmını ifade etmek istiyorum.

Tekirdağ genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 13 Spor Salonu, 2’si doğal çim yüzeyli ve 11’i sentetik çim yüzeyli olmak üzere toplam 13 Futbol Sahası, 5’ü kapalı 4’ü açık olmak üzere toplam 9 adet Tenis Kortu, 1 adet Olimpik Yüzme Havuzu, 3 portatif yüzme havuzu ve 1 adet Buz Sporları Salonu bulunmaktadır.2022 yılında26 ayrı branşta ulusal müsabakalar düzenlenmiştir.

İlimiz genelinde toplam lisanslı sporcularımızın sayısı 69.538 olmakla birliktefaal lisanslı sporcu sayımız 10119’dur. Bu sporcuların 5131’i erkek, 4988’i kadındır.4 engelli branşta toplam 457 sporcumuz bulunmaktadır. Ayrıca engelliler kategorisinde 4 branşta toplam 457 engelli sporcumuz da bulunmaktadır.

İlimiz genelinde uluslararası müsabakalarda yer alan 95 sporcumuz bulunmaktadır. Bu sporcularımızın 41’i kadın, 54’ü erkek sporculardan oluşmaktadır.

Gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılım sağlayabileceği Süleymanpaşa Çorlu,Çerkezköy, Saray, Ergene,Marmaraereğlisi, Malkara ve Şarköy ilçelerimizde 1’er adet olmak üzere; toplam 8 adet Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Süleymanpaşa ilçemiz Değirmenaltı Mahallesi’nde Diyanet Gençlik Merkezi açılmıştır. Bununla birlikte ilimizde yerel yönetimlerin açtığı gençlik merkezleri de bulunmaktadır.

Gençlik merkezlerinde gençlerimizin kişisel gelişimi için çeşitli alanlarda eğitimler verilmekte ve gençlerimize yönelik çeşitli projeler ve faaliyetler yürütülmektedir.

Tüm ilçelerimizdegençlik merkezi yatırımlarımız ve gençlere yönelik diğer yatırımlarımızdevam etmektedir.

Gençlerimizin hayata hazırlanmaları, mutlu, başarılı ve vatanına, milletine bağlı bireyler olmaları için yeni projeler üretmeye, yeni yatırımlarla gençlerimize uygun alanlar oluşturmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.