TESKİ HATIRLATIYOR

TESKİ HATIRLATIYOR

 

TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kaliteli ve yeterli miktarda içme suyu iletilebilmesi için şebeke sularının tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda vatandaşlara daha duyarlı olmaları hususunda aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık ile mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; su kaynaklarımızın azalmasına ve abonelerimizin yoğun su kullanımına sebep olmaktadır.

İlimizde yerüstü ve yeraltı su kaynakları kritik seviyelere gelmiştir. TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kaynak arttırmaya yönelik gerekli çalışmalar ve vatandaşlarımızın susuz kalmaması için tankerle su temini yapılmasına rağmen; vatandaşlarımızın da bu zor şartlarda insani kullanım için temin edilen su ile bahçe/çim sulaması; araç/halı yıkaması vb. su tüketimini arttıran ve diğer abonelere suyun ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunmaması, suyun temel ihtiyaçlar dışında kullanılmaması ve suyun tasarruflu kullanılması hususunda daha duyarlı davranılması büyük önem arz etmektedir.

TESKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun sağlıklı iletilmesi, kayıp kaçağın önlenmesi ile birlikte her türlü arızaya karşı çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için önlemlerimiz en üst seviyeye çıkarılmaktadır. Buna bağlı olarak ekiplerimiz, 185 Çağrı Merkezimiz 7/24 esasına göre görevlerinin başındadır.

Susuz kalmamak için hep birlikte su tasarrufu yapmalıyız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TESKİ Genel Müdürlüğü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.