NKÜ de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’Anma Programı Gerçekleşti

NKÜ de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’Anma Programı Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında çeşitli etkinlikler içeren Anma Programı düzenlendi.
Programa Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin YENİLMEZ, Cumhuriyet Başsavcısı Soner GÜL, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet BaşsavcısıÜnal BİNGÜL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Vali Yardımcısı Murat EREN, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet ÇETİN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, Tekirdağ Askeralma Bölge BaşkanıPer. Alb. Davut KULALAR, Süleymanpaşa Belediye BaşkanıHüseyin UZUNLAR, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Av.AliGÜMÜŞ, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Fethi ŞİRİN, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl MüdürüÜlkü USLU, Sanayi ve Teknoloji İl MüdürüFahrettin AKÇAL, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN, İl MüftüsüMustafa SOYKÖK, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai ÇETİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
Rektörlük Konferans Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterisinin ardından Protokol konuşmalarına geçildi.
Konferansın açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Bu millet, demokrasinin kıymetini 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği sayesinde bozguna uğratılmıştır. 15 Temmuz gecesi “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” canları pahasına vatan müdafaası yapmış ve 15 Temmuz destanı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bugün ve her 15 Temmuz Günü yapacağımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri ile Milli birlik ve beraberlik duygumuzu her daim canlı tutacağız ve FETÖ’nün gerçek yüzünü herkese anlatacağız.” dedi.
Konuşmasının devamında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta 251 kahraman ‘15 Temmuz’ şehidimiz olmak üzere vatan ve millet yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatına devam etmekte olan gazilerimize de Allah’tan acil şifalar ve sağlıklı günler diliyor, kahraman gazilerimiz ve şehit ailelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız!” diye günün anlam ve önemine dair vurguda bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, 15 Temmuz Darbe Girişiminin küresel ve tarihsel boyutlarına dair “Niçin İslâm? Niçin Türkiye? Neden tercih edilen maşa FETÖ oldu?” sorularının yanıtlarından oluşan ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi’ konulu bir konferans verdi.
Konferansın ardından Rektörlük Fuaye Alanında ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ ziyarete açılarak gezildi.
Anma programıÜniversitemiz ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıtı’ önündeki toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.