TOBDESDER’DEN “ÖĞRETMENLER İÇİN OTİZM FARKINDALIK EĞİTİMİ”

TOBDESDER’DEN “ÖĞRETMENLER İÇİN OTİZM FARKINDALIK EĞİTİMİ”

TOBDESDER, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Ana Bilim Dalı Başkanlığı işbirliği ile “Öğretmenler için Otizm Farkındalık Eğitimi”nin ikincisini Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

TOBDESDER başkanı Aysel Ergüney açılış konuşmasında, “ otizmin bilinen tek tedavisi eğitim. Günümüzde doğan her 36 çocuktan birisi otizm tanısı alıyor.Sayı hızla artıyor. Bu nedenle otizmli bireylerin eğitim hayatına entegrasyonu için öğretmenlerin desteklenmesinin çok önemli.

2022 yılında Trakya Üniversitesi işbirliği ile başlattığımız “Otizm Farkındalık Eğitimi” Çorlu ve Ergene İlçelerinden katılan öğretmenlerle geçen yıl Ergene ilçemizde gerçekleştirildi. Katılan öğretmenler eğitimin yararlı olduğunu belirttiler. Her yıl verilecek eğitimlerle, eğitimin yaygınlaşmasına Dernek olarak destek olacağız.

Otizmli ve özel gereksinimli bireylerin iş yaşamına hazırlanması için de eğitim projeleri hazırladık. Türkiye Otizm İstihdam Yaygınlaştırma Komisyonu üyesi olarak “İş Koçu Destekli İstihdam” modelinin hayata geçmesi için bölgemizdeki işveren temsilcileri ile bir araya geleceğiz.”

Eğitim programında; T.Ü. Zihinsel Engelliler Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Yavuz: “Bütünleştirmeye Hazırlık Etkinlikleri” ve “Bütünleştirme öğrencisine sınıf ortamında kullanılacak yöntemler” konularında eğitici bilgi verdi.

TOBDESDER Onursal Başkanı Dr.Gülçin Babaoğlu:

“Öğretmenlere kaynaştırma/bütünleştirme süreci ile ilgili yasal düzenlemeler ve pratik öneriler” , TOBDESDER Başkan Yardımcısı Dr.Ömer Faruk Apaydın:

“Otizmli Çocuk Ailesi Olmak” konularını anlattılar.

Çorlu’daki farklı okullardan katılan toplam 58 öğretmen, eğitimden yarar sağladıklarını, tekrar edilmesinin, yaygınlaşmasınının faydalı olacağını belirttiler.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ulaşan, yeni eğitim döneminde aynı işbirliği ile “Otizm Farkındalık Eğitimi”nin hizmet içi eğitim olarak yapılmasını programlayacaklarını söyleyerek, konuşmacılara, eğitimi organize eden TOBDESDER’e ve katılan öğretmenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğretmenlere “Katılım Belgesi” verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.