TÜB Kapsamında Proje AÇG Tarafından Horizon Europe Proje Süreçleri ve Proje Yazma Eğitimi Gerçekleştirildi

TÜB Kapsamında Proje AÇG Tarafından Horizon Europe Proje Süreçleri ve Proje Yazma Eğitimi Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ProjeAlt Çalışma Grubu (AÇG) tarafından “Horizon Europe Proje Süreçleri ve Proje Yazma Eğitimi” 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite -Sanayi İş Birliği (ÜSİ), Patent ve Lisans Destek Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞÇI TURGUT’un üstlendiği etkinliğe Trakya Üniversiteler Birliği Alt Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, davetli konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serdal TEMEL’in yanı sıra Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerden çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.
Trakya Üniversiteler Birliği Alt Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmasında Ufuk Avrupa programının Avrupa Birliği’nin bilimsel kaynaklarını birleştiren bilimsel araştırma içerisinde 2027 yılına kadar yürütülecek olan araştırma ve inovasyon çerçeve programı olduğunun önemine değindi. TAŞAN konuşmasında programın iklim değişikliği, ulaşım, sağlık, tarım ve beşerî bilimler temelinde araştırma ve yenilik projelerini de finanse ettiğini ve ekonomik gelişmişliği arttırmak, rekabetçiliği güçlendirmek, ekonomik ve sosyal alanda uyumu ilerletmek için ülkemiz adına önemli fırsatlar sunduğuna vurgu yaptı.
Prof. Dr. TAŞAN konuşmasının devamında, Ufuk Avrupa programında ülkemiz için hem AB uyum sürecine bir katkı hem de Türkiye’nin bilimsel açıdan gelişmişliğini arttıran önemli bir imkân olduğunu dile getirdi ve “Ufuk Avrupa programı proje yazma süreçleri, proje yazma eğitimleri olmalı ve bu eğitimlerin yaygınlaşması oldukça büyük önem arz etmektedir” dedi.
TAŞAN konuşmasının sonunda Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serdal TEMEL’ e, kıymetli vakitlerini bu etkinliğe ayırdıkları için teşekkür etti ve tüm katılımcılara verimli ve başarılı bir toplantı diledi.
Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS da konuşmasında AB çerçevesinde sınır ötesi projelerde çok ciddi bir kaynak aktarımının olduğunu ve ülkelere yapılan kaynak aktarımlarında Türkiye’nin yararlandığı kısmının oldukça kısıtlı vaziyette bulunduğunu dile getirdi. Bu kapsamda projelerin arttırılmasını ve kaynakların tekrar ülkemize çekilmesinin önemine değindi. Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) olarak 5 üniversitemizin ülkemizin batı sınırında tam geçiş noktasında yer aldığını; bundan dolayı bu projelere oldukça önem vermemiz gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Doç. Dr. Serdal TEMEL’ e hoşgeldiniz dileklerini iletirken “İki gün boyunca karşılıklı olarak memnun kalacağımız bir eğitim süreci geçirmeyi dilerim” şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serdal TEMEL’in iki gün süren eğitiminin ardından etkinlik soru, görüş ve önerilerin alınmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.