19 Mayıs Tekirdağ’da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Tekirdağ’da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Tekirdağ’da coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.Kutlama programı sahil amfi tiyatro alanında devam etti.
Programda konuşan Tekirdağ Gençlik Spor Müdürü Ahmet Üzgün, 19 Mayıs’un Türk Milletinin var oluş mücadelelerinden birisi olduğunu söyledi.
Türk Milletinin Ezelden beri çetin badireler atlattığını ifade eden Üzgün, şunları kaydetti;” Ezelden ebede giden kutsal yolda, en çetin badireler karşısında dahi kenetlenen yürekler, 6 Şubat karanlığında da birlik, beraberlik ve dayanışma örneği göstermiş, Dünya bir kez daha tanıklık etmiştir. Acın acımız diyerek yürek yangınına su serpmiş, evim yuvam olsun diyerek sevgi duvarları örmüş, asrın felaket izlerini silmek için çabalamıştır bu yüce Millet! Her şeye karşın, böyle bir dayanışma, ancak bu eşsiz millete, ancak bu topraklara özgüdür. Bu eşsiz milletin evlatları olarak, asrın felaketinde gösterilen dayanışmanın emanetçisi olarak siz gençler! Adım adım, el ele kol kola, gönül coğrafyamızın şanını sonsuza kadar tüm dünyaya gösterecek, insanlığa umut, ecdÖne çıkan görsel belirleadımıza dua taşıyacaksınız”
Konuşmanın arından genç sporcuların gerçekleştirdiği jimnastik, tekvando ve karate gösterileri izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Programda spor ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler taktim edildi.
Bayram programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.