Süleymanpaşa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını böyle kutladı

Süleymanpaşa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını böyle kutladı

Süleymanpaşa Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. Kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, sahil dolgu alanda Uluslararası Çocuk Şenliği organize etti.

Süleymanpaşa Belediyesi Uluslararası Çocuk Şenliği, binerce çocuğu alanda buluşturarak çok sayıda eğlenceli aktivite ve atölye ile bayram coşkusuna katkı yaptı. Şenlik alanında şişme oyun grupları, çeşitli oyun ve atölyelerin yer aldığı etkinlikler, parkur oyunları ve sahne gösterileri ile eğlenceye doyan çocuklar, Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkardılar.

BAŞKAN YÜKSEL KOLTUĞU DEVRETTİ

Bayram kutlamaları, sabah Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konması ile başladı. Resmi törenin ardından Tarih Belediye Binasına geçen Başkan Yüksel, burada koltuğu Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Kuzey Osmanpaşa’ya bir günlüğüne koltuğunu teslim etti. Devir teslim töreninde samimi anlar yaşanırken, her iki başkan da birbirlerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına hediyeler takdim ettiler.

ÇOCUK ŞENLİĞİ BİNLERCE ÇOCUĞU AĞIRLADI

Kutlamalar, Sahil Amfi Tiyatro’da çocukların hazırladıkları gösterilerle devam etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de çocukların özenerek hazırladıkları gösterilerini tribünden takip etti.

Süleymanpaşa Belediyesi Uluslararası Çocuk Şenliği ise Amfi Tiyatro’daki gösterilerin ardından, saat 12.00’da başladı. Akşam 18.00’a kadar devam eden şenlikler, binlerce çocuğu ağırladı. Şenliklere katılan tüm çocuklara katılım madalyası, uçurtma, bayrak ve balon gibi hediyeler verilirken, yüz boyama ve sosis balonlarla şenlik alanı renk cümbüşüne döndü.

SAHNE GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şenlik sahnesinde ise yabancı ülkelerden gelen çocukların halk dansları gösterileri, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğrencilerinin konser ve dans şovları, Süleymanpaşa Belediyesinin spor kurslarında eğitim gören Judo ve Boks öğrencilerinin gösterileri gibi çok sayıda etkinlik, çocuklar ve anne ve babaların beğenisine sunuldu. Başkan Yüksel de sahne gösterilerini takip ederek çocukların yeteneklerini alkışladı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Daha sonra sahneye gelen Yüksel, geçtiğimiz aylarda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Benim Gözümden Resim Yarışması ve Benim Objektifimden Fotoğraf Yarışmasının ödül töreninde kategorilerinde dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim etti. Başkan Yüksel’e Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar ve Sabri Çınar da eşlik etti.

YÜKSEL: “İYİ Kİ ÇOCUKLAR VAR”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı Süleymanpaşa’mızda, yine çocuklarımıza yakışır şekilde, coşku ve neşe içinde kutladık. Sahil dolgu alanda düzenlediğimiz ve gün boyu devam eden Çocuk Şenliği etkinlik programımızda, sahne, spor ve macera etkinlikleri, geleneksel çocuk oyunları, şişme oyun alanları, yüz boyama, resim, yarışmalar ve daha birçok eğlence ile güzel bir gün yaşayan çocuklarımıza, dereceye girdikleri çeşitli branşlarda ödüllerini takdim ettik. Balkan coğrafyasındaki birçok ülkeden misafir çocuğumuzu da ağırladığımız şenliğimizde, bayramın coşkusunu ve mutluluğunu birlikte yaşadık. İyi ki çocuklar var,” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.