BAL ligi Sona erdi.

BAL ligi Sona erdi.

BAL ligi 11. Gurup sonra erdi. Gurupta şampiyon Küçükçekmece Sinopspor oldu. Çorluspor 1947 ligde kaldı. Tekirdağspor ise Ligde kalmak için Kapaklıspor ile Play-Aut maçı oynayacak. Çerkezköy 1911 Doğanspor ise Süper Amatör Kümeye düştü.

Bal ligi oynanan maçlar ile sona erdi. Deplasmanda Arifiye Kalaycıspor ile 2-2 berabere kalan Küçükçekmece Sinopspor 59 puanla şampiyon oldu.
Çorluspor 1947 – Hendek Dereköyspor maçı ise Hendek Dereköyspor’un sahaya çıkmadığından oynanmadı. Bu eşleşmede Çorluspor 1947 3-0 hükmen galip ilan edildi. Çorluspor 1947 hanesine 3 puan yazdırmasına rağmen 58 puanla ligi 2. Bitirdi. Çorluspor 1947 2023-2024 futbol sezonunda BAL liginde oynamaya devam edecek.

“Tekirdağspor 3-0 galip”
Tekirdağspor ise Namık Kemal Satasında Hendekspor’u ağırladı.
Tekirdağspor Ensar Akgün’ün Maçın 45+3 dakikasında attığı gol ile 1-0 öne geçti.
Maçın ilk yarısı Tekirdağspor’ın 1-0 üstlüğü ile sonra erdi.
Maçın 46. Dakikasında Tekirdağspor Birol Öztürk’ün golü ile 2-0 öne geçti.
Karşılaşmada son sözü 90+6. Dakikada Aygün Tilki söyledi. Tekirdağspor Aygün Tilki’nin golü ile Hendekspor’u 3-0 mağlup etti. Tekirdağspor bu galibiyetle puanını 49’a çıkararak ligi 4. Sırada tamamladı.
“Tekirdağspor Play-Aut maçı oynayacak”
BAL liginde lig sıralamasının yanında il takımları sıralaması altında farklı bir statü uygulanıyor. Tekirdağ BAL ligi 11 gurupta 3 takım ile temsil ediyor. İl takımları statüsünde göre ligde en üst sırada kalan takım lige kalıyor. İl sıralamasına göre 2. Olan takım genel sırlamaya bakılmaksızın düşmemek için Süper Amatör Küme’nin 2. Si ile Play-Aut maçı oynuyor. İl sıralamasında 3. Olan takım ise genel puan durumuna bakılmaksızın Süper Amatör Kümeye düşüyor. Süper Amatör Kümeyi şampiyon olarak tamamlayan takım ise BAL ligine terfi ediyor.
İl sıralamasında Tekirdağ’ı temsil eden Çorluspor 1947 ligde 2. Olduğu için gelecek sezonda BAL liginde mücadele etmeye devam edecek.
Tekirdağspor ise il sıralamasına göre 2. Olduğu için Play-Aout (Baraj Maçı oynayacak) Tekirdağspor
Süper Amatör Kümeyi 2. Sırada bitiren Kapaklıspor ile ligde kalmak için 1 maç daha yapacak. Maçı kazanan takım 2023-2024 futbol sezonunda BAL liginde yer alacak.
“Çerkezköy 1911 Doğanspor lige veda etti.”
Çerkezköy 1911 Doğanspor ise Vefaspor’a konuk oldu. Çerkezköy 1911 Doğanspor karşılaşmayı 2-1 kazandı. Çerkezköy 1911 Doğanspor bu galibiyetle puanını 46’ya çıkararak ligi 6. Sırada tamamladı.
Çerkezköy 1911 Doğanspor İL takımları sıralamasında 3. Olduğu için BAL Ligine veda etti. 2023-2024 futbol sezonunda Çerkezköy 1911 Doğanspor Süper Amatör Kümede mücadele edecek.

“Sarayspor 1953 BAL liginde”
Süper Amatör Kümede oynanan maçlarla ile sona erdi.

Sarayspor 1953 73 puanla Süper Amatör liginde şampiyon olarak BAL ligine terfi etti.
Kapaklıspor ise 67 puanla ligi 2. Sırada tamamladı.
Kapaklıspor, BAL ligine çıkmak için Tekirdağspor ile Play*Aut maçı oynamaya hak kazandı.

Hedefimiz Gelecek Sene Şampiyonluk”

Karşılama sonrası Tekirdağspor Kulüp Başkanı Ekrem Daşdan, gazetemize açıklama yaptı.
Daşdan açıklamasında hedeflerinin gelecek sezon şampiyonluk olduğunu ifade ederek:” Yönetimi çok geç devraldık. İstediğimiz transferleri yapamadık. Devre arasında oyuncu takviyeleriyle şampiyonluk potasına girdik. Ama olmadı. Gelecek sezon daha iyi bir planla ile şampiyon olmak istiyoruz” dedi.
“Statü Değişmeli”
Tekirdağspor Teknik Direktörü Bülent Daşdan ise BAL ligi statüsünü eleştirerek;” Şampiyonluk potasına girdik. Şansız bir şekilde şampiyon olamadık. Ardından ise Düşmemek için oynadık. BAL liginde çok yanlış bir statü ile oynanıyor. 4. Olsanız bile düşmemek için Play-Out oynamak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden genç oyuncularımıza süre veremiyoruz. Kadromuzda yer alan Ayberk Karaca ise hak ettiği için süre alıyor” şeklinde konuştu.
Teknik Direktör Daşdan ayrıca gelecek sezon takımın başında olmayacağını da belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.