TREDAŞ, SÜRDÜREBİLİR GELECEK İÇİN PLASTİK AZALTIM TAAHHÜDÜ VERDİ

TREDAŞ, SÜRDÜREBİLİR GELECEK İÇİN PLASTİK AZALTIM TAAHHÜDÜ VERDİ

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), plastik tüketimini azaltmayı amaçlayan İş Dünyası Plastik Girişimi’ne (İPG) imza atan Türkiye’deki ilk elektrik dağıtım şirketi olmasının ardından 2023 yılı için plastiklerini 1,8 ton azaltılması yönünde taahhüt verdi.
TREDAŞ, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çevre dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.2022 yılında İPG’ye üye olan TREDAŞ,sonrasındasektörel asgari gerekliliklerini tespit ederek plastik ayak izini hesapladı.Bunun sonucunda İPG’ye, 2023 yılı için plastiklerin 1,8 ton azaltılmasıkonusunda taahhüdünü verdi.
TREDAŞ, hedeflerinin çeşitli projelerle plastik atıkların azaltılması, ekonomiye kazandırılması ve insan sağlığına katkı sağlanması olduğu belirtilirken,taahhütler sonucunda yapılan çalışmalar kamuoyuna sunularak raporlanacak.

İPG Hakkında
İPG, 2019 yılında ülkemizde plastik kirliliği ile mücadeleyi bir adım öteye taşıma hedefiyle, Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından kuruldu.
Ülkemizde 2019 yılında 26 imzacıyla yola çıkan İPG, bugün 51 imzacıya ulaşarak Türkiye’de plastik meselesi ile mücadele ve uluslararası ortak vizyon ışığında plastikte döngüsel ekonomiye geçiş için somut adımlar atılmasına öncülük etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.