Trakya Üniversiteler Birliği 21. Üst Kurul Toplantısı Yapıldı

Trakya Üniversiteler Birliği 21. Üst Kurul Toplantısı Yapıldı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 21. Üst Kurul Toplantısı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çevrimiçi olarak yapılan toplantıya Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi ZAFER, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS ile TÜB Önceki Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, tüm Türk ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı tebrik etti ve “Türkiye maalesef 6 Şubat’ta iki büyük depremle, tarihinde eşi benzeri görülmemiş genişlikte bir alanda ve şiddetle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 ve sonrasında 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 50.000’den fazla vatandaşımızın her birine ayrı ayrı Cenabı Allah’tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yıkıntıların arasından kurtulan ve arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan yaralılarımıza Yüce Rabb’imden acil şifalar niyaz ediyorum. Hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun” dedi.

Toplantıda, TÜB Üyesi Üniversitelerin akreditasyon ve kalite süreçleri değerlendirildi ve bu bağlamda Alt Çalışma Gruplarının işleyişi ele alındı. Bunun yanı sıra, 2023 yılı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumlar, eğitim faaliyetleri, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler üzerinde duruldu.

Toplantı soru, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.