NKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli’ne Katıldı

NKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli’ne Katıldı
blank

NKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi,Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli’ne Katıldı
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Sesinizi Duyuyoruz: Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli’ne katıldı.
Türkiye’deki tüm Üniversitelerin Basın, Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim ile ilgili Birimlerinin katılım gösterdiğietkinlikte Üniversitemizi, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK ve Taylan VIRACA panele katılım sağlayarak temsil etti.
TRT’den canlı yayınlanan panelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin ALTUN, “6 Şubat 2023 tarihinde yüreklerimizi yakan ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelenen depremler yaşadık. Ne yazık ki deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edilebildiğini bu depremlerle görmüş olduk. Bu suistimal üzerinden dezenformasyon ve kara propaganda girişimlerine şahitlik ettik. Hiç kuşkusuz afet ve kriz dönemlerinde habercilik, şartları itibarıyla ayrı bir hassasiyet gerektirmektedir. Teyit edilmemiş bilgilerin afet ve kriz ortamını zehirleyen bir etkisi olduğunu akılda tutmalıyız. Bu vesileyle Başkanlığımızda ‘Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli’ düzenledik” diyerek ‘Dezenformasyon’ ve ‘Kriz İletişimi’ konularına dikkat çekti.
İletişim Başkanı ALTUNkonuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı Recep TayyipERDOĞAN’ın yaptığı ‘İletişim Seferberliği’ çağrısı kapsamında hayata geçirdikleri ‘Haberin Merkezinden Notlar’ projesini tanıttı.
Panel daha sonra, konularında tecrübeli Basın Mensuplarının deneyimlerini anlattıkları‘Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Pratiği’, ‘Silahların Gölgesinde, Hakikatin Peşinde: Savaş Haberciliği’ ve ‘Pandeminin Öğrettikleri Çerçevesinde Sağlık Haberciliği’ başlıklıoturumlarla tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.