iktidar ders almıyor, deprem bölgesinde TOKİ, tarım alanlarında inşaat yapacak

iktidar ders almıyor, deprem bölgesinde TOKİ, tarım alanlarında inşaat yapacak
blank

 

İKTİDAR DERS ALMIYOR

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ, İKİNCİ KEZ VURULDU

ÇADIR VE KONTEYNERLERİ BİLE NEHİR KENARINA, ÇUKURLARA KURDULAR!

CHP TARIM KOMİSYONU ÜYESİ, TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN:

“BİLİMİN DIŞINDAKİ KENTLEŞMENİN BEDELİ AĞIR!”

“DEPREMDEN SONRA DA TOKİ ELİYLE TARIM ALANLARI VE SULAK ALANLAR ÜZERİNDE İNŞAAT YAPMAYI PLANLIYORLAR!”

“BUNLAR DERS ALMIYOR. BİR AN ÖNCE GİTMELERİ LAZIM!”

 

CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesi ile depremin tarım üzerindeki etkilerini araştırmak üzere kurulan CHP Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, iktidarın ders almadığını söyledi. Deprem sonrası TOKİ tarafından kurulacak yeni yerleşim alanlarında tarım arazileri, sulak alan ve alüvyonlu topraklar üzerinde inşaat planlandığını söyleyen Aygun, “Bilimi esas almayan şehirleşmenin sonu felakettir. Depremde büyük hasar gören Adıyaman ve Şanlıurfa, dere yataklarındaki yapılaşma nedeniyle ikinci felaketi yaşıyor. İktidar, depremzedelerimizin çadır ve konteynerlerini bile nehir kenarına, çukurlara kuruyor. Bu nasıl bir liyakatsizliktir?” diye sordu.

 

FISTIK AĞAÇLARI ETRAFINA YAPILAŞMA!

 

Aygun, Hatay’ın Serinyol Mahallesi’nin ardından Gaziantep’in Islahiye İlçesi’nin Kırçalı Mahallesi’ni gezdiklerini belitrerek, “Ancak gördük ki kentin yeniden imar çalışmalarında da hatalar sürüyor. TOKİ; fıstık, zeytin ağaçları ve siyah üzümler ile suyun bol olduğu topraklarda inşaat yapacak. Aynı şekilde geçen hafta gittiğimiz Gaziantep Nurdağ’da, Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta ve Malatya’da da tarım arazileri ve meraların üzerinde; alüvyonlu ve bol sulak alanlarda inşaat yapmayı hedefliyorlar. Bunları tespit edince çok üzüldük” dedi.

 

İmar çalışmalarında kayalık ve sağlam arazilerin esas alınması gerektiğini söyleyen Aygun, “Adıyaman ve Şanlıurfa, depremin ardından büyük bir sel felaketi de yaşıyor. Fay hatları üzerinde yapılan ve dayanıksız inşa edilen binalar çöktü. Sel felaketinde de dere yatakları üzerindeki tüm binalar sular altında kaldı.Bu iktidar ders almayacak mı?” diye sordu.

 

Aygun, iktidarın Şanlıurfa’da çadır ve konteynerleri çukur ve nehir kenarlarına kurmasını eleştirerek, “Sonuçta bir aile sele kapılarak yaşamını yitirdi. Onlarca vatandaşımızı kaybettik. Depremle yara alan halkımıza iktidar eliyle bir yara daha açıldı. Tedbir almaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

 

Şanlıurfa’da üç ay önce açılan kavşağın sular altında kaldığına işaret eden Aygun, “2016 yılında yapılan Eyyübiye Devlet Hastanesi de sular altında kaldı. Her yere beton yapılmaz. Dere yataklarına inşaat yaparsanız, doğa vakti geldiğinde bedelini ödetir. Bilimi esas alacaksınız” eleştirisini yaptı.

 

Aygun, iktidarın fay hatları kenarlarına inşaat yapması nedeniyle hastanelerin enkaza dönüştüğünü anımsatarak, “Dere yataklarına da inşaat olmaz. Şanlıurfa’da bunu gördük. Koca hastaneyi sel bastı. Yazık! Bu iktidarın bir an önce gitmesi gerek. Bilime kulak tıkayan, ülkeyi felakete götürür” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.