Tekirdağ İlk Andan İtibaren Depremzedelerin Yardımına Koştu

Tekirdağ İlk Andan İtibaren Depremzedelerin Yardımına Koştu

 

 

Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren Tekirdağ halkı kocaman yüreği ile depremzedeler için harekete geçti.

 

“Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren arkadaşlarımızla alarm durumuna geçip istişareler ettik. Hızlı hareket ettik. İlk önce kan ihtiyacı için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Kızılayımız ile birlikte kan bağışı kampanyamızı başlattık. Akabinde yardım çağrımızı yaptık ve sabahın erken saatlerinde hemşehrilerimizin deprem bölgesine göndereceği yardımları organize etmek ve yerlerine ulaştırmak için şehrin meydanında yerimizi aldık. Hamdolsun yüe gönüllü hemşehrilerimiz bu zor günlerde kenetlendi ve ilk bir kaç saat içinde 3 tır yardım malzemesini yola çıkardık. Akabinde İsmet İnönü Kapalı Spor Salonuna geçtik. Tüm yardımları orada bir araya getirdik. Hemşehrilerimiz akın akın geldiler sağolsunlar. Spor salonunda tüm yardımları ayrıştırdık, paketledik ve yola çıkardık. Şehrimizin gençleri meseleye sahip çıktı. Günlerce yüzlerce gencimiz orada çalıştılar.”

 

 

Belediyelerimizin çalışmalarını da yakından takip ettik. Anlı güncellenen ihtiyaç listelerine göre belediyelerimizi yönlendirdik. Süleymanpaşa  Belediyemiz dün sabah 07:00 itibarıyla Hatay’da,  Kapaklı Belediyemiz ise Gaziantep’te Mobil Aşevlerimiz aracılığıyla sıcak yemek dağıtımı yaparak afetzede kardeşlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Aynı şekilde Marmaraereğlisi ve Hayrabolu belediyelerimizde gerek yardım malzemesi gerek iş makinesi desteklerini gerçekleştiriyorlar.

 

Deprem anından itibaren harekete geçtiklerini söyleyen Özcan; “Depremin ilk saatlerinden itibaren Valiliğimiz ve AFAD ile koordineli olarak ne yapabilirizin çabası içerisindeyiz. İki Belediyemiz bugün itibariyle Hatay ve Gaziantep bölgelerimizde  sıcak yemek ikram ediyorlar. Deprem bölgesine şu ana kadar biz sadece 17 tır gönderdik.  Belediyelerimiz aracılığıyla önce araç ve personel gönderdik.  Hala çalışmalarımız İsmet İnönü Spor Salonunda devam ediyor ve deprem bölgesine gidecek 4 tırlık daha malzememiz var. Bunların içerisinde battaniye, yorgan, ısıtıcı, ayakkabı, tekstil giyimi,  gıda malzemesi, hijyen, su, şişme yatak, halı, tıbbi malzeme gönderdik. Dayanışmanın, birlikteliğin en güzelini sergiliyoruz. Bugün burada Süleymanpaşalı gençlerimizin büyük ve özverili mücadelesine şahitlik ediyoruz. Birbirinden habersiz bir araya gelen binlerce genç harika bir koordinasyon ile büyük ve güçlü bir iş çıkardı. Gençlerimize güveniyor, onları yetiştiren ebeveynlerini kutluyoruz. Böylesi hassas bir dönemde duyarlılık gösterdikleri için kendilerini  tebrik ediyorum.

 

Tırlarımızla birlikte teşkilat mensuplarımız ve gençlik kollarımızdan gönüllü gençlerimiz deprem bölgesinde. Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin. Bölgede çalışan tüm ekiplerimizin Allah yardımcısı olsun. Yitirdiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Umudumuz, niyazımız ve çabamız enkaz altından bir canı daha canlı kurtarabilmektir. Bu noktada da yüreklerimiz bir atıyor. Bu vesileyle ben Tekirdağ’lıhemsehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Yardım çağrısında bulunduğumuz andan itibaren adeta bir gönül seferberliği ilan ettiler. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Sizlerle iftihar ediyorum” ifadelerini kullandı.