Çimlerin Vazgeçilmezi: Krampon

Çimlerin Vazgeçilmezi: Krampon

 

Çim sahalara, sert ve toprak zemine, suni çimlere, halı saha çimlerine, salon futboluna en uygun şekilde uyan krampon çeşitleri şimdi Sportive avantajları ile ulaşabilirsiniz. Sportive tüm markaları ve modelleri bir arada bulabilirsiniz. Siz futbolu hangi sahada ve hangi mevkide oynayacağınıza karar verin yeter!

Hızlı bir şekilde hareket edilmesi gereken bir spor türü olan futbolda, kramponlar yükü düzenli bir biçimde dağıtır ve ayağa destek sağlar. Maçta etkili bir şekilde topa vurmak ve hatta gol atabilmeyi sağlar. İyi bir ayakkabı düzgün ve kontrollü şut ve pas atmanıza, topu sürmenize yardımcı olur. Hatta topun kontrolünü ve hakimiyetinizi elinizde tutmanıza imkan verir.

Krampon Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Dünyada en çok takip edilen spor olan futbolda zemin kadar malzeme seçimi de önemlidir. Sağlam, çevik ve hızlı olmanız gereken bu sporda, seçtiğiniz modele göre, oynadığınız oyunun kalitesinde artış ya da düşüş olabilir. Futbol sahasının zeminine uygun olacak şekilde geliştirilen kramponlar ile daha hızlı, daha atak ve daha konforlu bir futbol oynayabilmek mümkündür.

Seçeceğiniz modelin oyununuza mani olmaması gerekir. Bu nedenle öncelikli olarak ayağı sıkmaması, ayağı tam bir şekilde kavraması, bağcık yapısı bakımından dikkatli bir şekilde tasarlanması gerekir. Tüm ayakkabılar için geçerli olsa da, kramponlar için birincil kural olan ayakkabının ayağa tam oturması ve ayağı rahat ettirmesidir. Bu nedenle Adidas krampon ya da farklı markalarda kendi numaranıza göre en konforlu ayakkabıyı seçmelisiniz. Esnek yapılı ve ayağı saran bir sisteme sahip Adidas modellerinde ayağı içeride sabit tutan mono dil sistemine sahiptir.

Erkek krampon seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biri de oyunun hangi zeminde oynandığıdır. Amatör ya da profesyonel fark etmeksizin zemine uygun olan bir model seçmeniz gerekir. Halı sahalarda yumuşak ve esnek tabanlı halı saha krampon tercih edilirken profesyonel maçlarda kullanılan zeminlerde kısa dişliler tercih edilir.

Nike krampon modellerinde ise yüksek temas özelliği bulunur. Bu şekilde top kontrolü ve hassasiyet üst seviyededir. Her zemin için farklı taban teknolojisine sahip modeller bulunur. İçeriden yastıklamalı bir sisteme sahip çivili modellerde içerinden temas ile çivi aktif hale gelir. Bu şekilde ideal tutuş sağlayabilirsiniz.

başta olmak üzere seçim yaparken hangi mevkide oynağınız oldukça önemli. Forvet konumunda oynayan bir oyuncunun daha hızlı olması, şutları ve pasları çabucak yakalaması için hız odaklı bir model tercih etmesi gerekir. Çalımlarıyla ve sert hamleleriyle rakip takımın gol atmasına fırsat vermemeye çalışan defans oyuncuları, yumuşak yüzeyli ancak yer tutuşu iyi olan bir model kullanmalıdır. Orta sahada oynamayı tercih ediyorsanız fiziksel mücadelelerde bulunacağınız için dayanıklı bir ayakkabı tercih etmeniz daha doğru bir seçim olabilir.

İyi Bir Kramponla Vurduğunuz Gol Olsun

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de yoğun bir şekilde takip edilen futbol, gençlere ve çocuklara ilham kaynağı… Ancak yeteneğinizle ve çalışkanlığınızla öne çıkmak, kimi durumlarda tek başına yeterli olmayabilir. Tüm bu yeteneği iyi bir malzeme ile bütünleştirerek sunmak iyi bir sonuç verir. Farklı tasarımların yanında hafifliğiyle birçok oyuncunun favorisi Nike olur. Nike Air zoom krampon, rakibinizi anında geçebileceğiniz hız odaklılığıyla Kylian Mbappé’nin hızı ilham alınarak tasarlanmıştır. Nike Mercurial krampon, oyununuzda ivme ve tempo sağlar. Nike Phantom krampon, üstün kalite ve konfor sağlar.

Tasarımı ve işlevselliğiyle Puma kramponları insan cildine uyumlu tasarlanır. Topukta verilen üst seviye destek ve ön tarafta bulunan esneklikle 360 derecelik bir tutuş sağlar. Modele göre değişen özellikler arasında ayakkabının tabanı gibi üst kısmı da yer alır. Özel tasarlanan 3D doku ile maksimum top hassasiyeti verir.

Siz de ister çim sahada isterseniz de haklı sahada kullanmak için krampon fiyatları ve modelleri ile ilgili araştırmayı Sportive’de yapabilir istediğiniz marka ve modeli seçebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.