Ali Darıcı İyi Parti İl Başkanlığına açıkladı.

Ali Darıcı İyi Parti İl Başkanlığına açıkladı.

Darıcı Adaylığını Açıkladı

İYİ Parti Süleymanpaşa Eski İlçe Başkanı Ali Darıcı İl Başkanlığını açıkladı. Darıcı ayrıca, kongre süreci ve gündemle de ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Eski Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, Süleymanpaşa İlçe Başkalığına tekrar aday olmamıştı.
Ali Darıcı İl Başkanlığı adaylığı için İYİ Parti İL Başkanlığında basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasında konuşan Ali Darıcı, kendisini tanıtarak parti içinde ve sivil toplum örgütlerinde bir çok görevler aldığını söyledi.
7 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığına aday olduğunu ifade eden Darıcı, şunları kaydetti;” İnsanlık var olduğundan bugüne yönetim biçimi olarak gelebildiği en üst seviye demokrasidir. Bir başka deyişle, partimizle birlikte ülkemizi taşımaya ant içtiğimiz demokratik parlamenter sistemdir. Demokrasilerde Ülke ve Millet, Devlet kurumunun çatısı altında, yetkiyi seçimlerle halktan alan bir siyasi parti veya partiler aracılığıyla yönetilir. Devlet denilen aygıt, sistem dediğimiz birbiriyle uyum halinde çalışan kurumların üzerine oturtulmuştur. Demokrasi ile yönetilen Devletler, makamların yani kurumların kalıcılığı, şahısların geçiciliği üzerine inşa edilmiştir. İşte tam olarak da bu yüzden egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Makamlar Millet adına kullanılır, görevler Millet adına yerine getirilir. Siyasi partilerde de işleyiş aynıdır. Kurumlar kalıcı, görevler geçicidir. Buna binaen bundan kısa bir süre önce yerel basınımızın mümtaz temsilcileri olan sizlere, Süleymanpaşa ilçe Başkanlığı görevine talip olmayacağımı yine buradan beyan etmiştim. Görevi üstlenecek olan dava arkadaşlarıma başarılar dilemiş her zaman yanlarında olacağım sözünü vermiştim. Şu anda görevdeki İl Başkanı’mız Sayın Sertaç Alkaya hali hazırda yürütmekte olduğu İl Başkanlığı görevine talip olmadığını yayınladığı bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurmuştur. Bu bağlamda, her zaman yanımızda varlığını hissettiren Cesurlar Hareketinin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Enez Kaplan’a, Kurucu İl Başkanım Sayın Seval Koca’ya, mevcut İl Başkanım Sayın Sertaç Alkaya’ya, Kurucu İlçe Başkanlarım ile mevcut İlçe Başkanlarımın yönetim kurullarına ve tüm İYİ Parti ailesinin her birine yaptıkları ve yapacakları hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Bir önceki dönem İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevini yürüten ben, teşkilatlarımızın istek ve talepleri üzerine İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini üstlenmeye hazırım ve 07.01.2023 Cumartesi günü yapılacak TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI kongresinde aday olduğumu tüm teşkilatlarımıza ve siz kıymetli basın mensupları aracılığıyla tüm kamuoyuna ilan ediyorum. Bu bir ayrıcalık ve üstünlük isteği değildir. Görev ve sorumluluk isteğidir. Parti ölçeğinden baktığımızda asıl sahip üyelerimizdir. Bu zorlu ve meşakkatli görevi üstlenme isteğini tüm partililerimizin takdirine sunuyorum. Ben ve oluşturacağım yönetim kurulundan istenilen görevi layıkıyla yerine getireceğime can-ı gönülden inanıyorum. Cesurlar hareketinin tüm mensuplarıyla çıktığımız bu yolda azimle yürümeye kararlıyız. Allah yar ve yardımcımız olsun.”
“İmamoğlu’nun Yanındayız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluYSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili olarak ta konuşan, Darıcı, İmamoğlu’nun yanında olduklarını ifade ederek; “Hukuksuz bir karar ile mahkum edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Bu karar ile asıl mahkum edilmek istenen Milletin İradesidir. Bu karara en büyük cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

“Tüm adaylarımızın yanınızdayız”
Milletvekilliği adaylarının belirlenmesi süreci hakkında konuşan Darıcı;” İl Başkanı Sertaç Alkaya’nın Milletvekilliğine aday olmasıyla ilgili tam net değil. Bu konu aynı zamanda genel merkezi ilgileniyor. İl Başkanımız Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda hareket edecek. Teşkilatımızın içinden çıkacak tüm adaylara eşit mesafede davranacağız. Bizim amacımız birini il başkanı, birini Milletvekili, birini ilçe başkanı yapmak değil. Bizim amacımız partimizi daha yukarı çıkarmak. Genel seçimlerde içimizde bulunduğumuz makus tarihi değiştirmektir. İL başkanı Sertaç Alkaya kongreye kadar il Başkanımız ve bizim delegemizdir. Bütün delegelerimizin yanımızda olmasını talep ediyoruz “ şeklinde konuştu.
“Aday Olması Doğal Hakkıdır”
Diğer İl Başkan Adayı Gökhan Metiner hakkında konuşan Darıcı; “İl başkanlığına Gökhan Metiner’in aday olduğu duyumlarını aldık. Tüm adaylara hayırlısı olsun. Bu partiyi üye olan herkes aday olması doğal hakkıdır. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.