Vali Soytürk, SAHA – Tekirdağ Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşması’na Katıldı.

Vali Soytürk, SAHA – Tekirdağ Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşması’na Katıldı.

Recep Soytürk, SAHA İstanbul, Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliğinde, savunma, havacılık ve uzay sanayiinde milli kabiliyetleri birleştirmek, yerli üretime katkı vermek ve bu alanda üretim yapabilecek bölge firmalarını ana yüklenici firmalarla ile Tekirdağ ve bölgedeki tedarikçileri bir araya getirmek maksadıyla düzenlenen “SAHA – Tekirdağ Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması” toplantısına katıldı.
Düzenlenen toplantı ile ilimizde savunma sanayi alanında kısmen de olsa faaliyet gösteren ve üretim yapma yeteneği ile isteği bulunan firmaların savunma, uzay, havacılık vb. sektörlerin lider firmalarına kendilerini tanıtma ve yapılan işbirlikleri ile tedarikçi olma imkanı sağlandı.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Ardından Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel ve Saha İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça konuşmalarını yaparak, buluşmanın Tekirdağ’a, ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundular.
Vali Soytürk yaptığı konuşmada; “Tekirdağ ilimizin nüfusu 1.167.059. Her yıl 30 bin artıyor. Her yıl 30 bin artmamızın sebebi sanayi için gerekli olan istihdam problemini çözmek için gelen vatandaşlarımız. Türkiye’nin her ilinden vatandaşlarımız sanayide çalışmak için buraya geliyor ve sanayide çalışan yaklaşık 7 bin mühendisimiz var. Bu rakam diğer iller ile kıyaslandığında önemli bir rakam. 14 tane OSB’miz, 3 tane endüstri bölgemiz, 3 tane limanımız, havalimanımız, demiryolumuz ve gayet güzel otobanlarımız var. Bu otobanlarımızın da büyütülmesi genişletilmesi ve daha ileri gitmesi için devletimizin çalışmaları var. En önemlisi de İstanbul’un yanıbaşındayız. 3.240 tane sanayi tescilli firmamız var. Bunların hepsi ilimizin sanayi bakımından yerini gösteriyor. Yaklaşık 201 bin tane de çalışanımız var. Yaklaşık 9 aydan beri buradayım, sanayicilerimizi ve OSB’lerimizi dolaşıyoruz. Firmalarımızı tanıdığımızda memnuniyet duyuyoruz, çok büyük gurur duyuyoruz. Onların sorunlarının çözümü ile ilgili de sorunları bir Ankara’ya taşıyoruz ya da 10 gün önce olduğu gibi Sayın Bakanımızı, Bakan Yardımcımızı, Genel Müdürlerimizi davet edip sorunlarımızı burada anlatıp yerinde gösteriyoruz. Nasipse ayın 23’ünde Sanayi Bakan Yardımcımız ve beraberindeki bir heyet ile, bir önceki konuşmamızdaki sorunların çözümünde somut adımlar atmak için bir araya geleceğiz. Bugün Savunma Sanayiindeki firmalar ile işbirliği yapmak üzere Saha İstanbul ile bir aradayız. Savunma Sanayi son zamanlarda tüm vatandaşlarımızı, hepimizi gururlandıran, yüz akı olan işler yapıyor. Son teknolojiyi üretiyor, dünya ile rekabet edebilecek, hatta onlardan bir adım önde olacak şekilde adımlar atıyor, hepimizi gururlandırıyor, göğsümüzü kabartıyor. Savunma Sanayinde bundan 7 – 8 yıl önce Tekirdağ’daki yaklaşık 10 firma iş birliği içerisindeyken bugün yaklaşık 60 firma işbirliği içerisinde. Bu firmaların 100’ü, 200’ü bulması mümkün. Çünkü hakikaten çok nitelikli, çok cevval firmalarımız var. Bunların içerisinde cari açığı kapatacak, bugüne kadar Türkiye’de üretilmemiş ürünleri üretmeye başlayan, ARGE çalışmalarını yapan firmalarımız var. Dolayısı ile bu buluşmanın iki taraf açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Böylece hem Tekirdağımız hem ülkemiz savunma sanayi konusunda bir tık daha öne geçmiş olur diye düşünüyorum.” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmalarının ardından hediye takdimi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.
Akabinde SAHA – Tekirdağ Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşması’na katılan firmalar tarafından tedarik yönetimi sistemleri ile ilgili sunumlar yapıldı.
Toplantıya Vali Soytürk’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Saha İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça ve sanayiciler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.