BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER’İN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER’İN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Alın terini can suyuna dönüştüren, toprağı sevgiyle bereketlendiren ve gece gündüz demeden çalışan çiftçilerin, yediğimiz her lokmada emeği var.

Doğanın bereketini sofralarımıza taşıyan çiftçilerimizin içinde bulundukları zor koşullardan kurtarılması, üretim odaklı sürdürülebilir bir tarım stratejisinin hayata geçirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal altyapıyı güçlendirmek, verimliliği, üretimi ve kârlılığı artırmak ve üreticilerin pazar payını büyütmek amacıyla kapsamlı bir tarım stratejisi oluşturduk.

Üreticilerin ihtiyaçlarını doğrudan dinleyerek çözüm odaklı yaklaşımlar gerçekleştirmek için kuruluş çalışmalarına başladığımız Tarım ve Hayvancılık Halk Masası’nın, karar alma süreçlerimize büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz.

Bölgemizde tarım ve hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlayacak Meyve ve Sebze Bölge Hali, Süleymanpaşa Organik Kiraz Bahçesi, Şarköy Tıbbi Aromatik Bitkiler Parkı ve Örnek Uygulama Alanları ile Et ve Süt Ürünleri Satış Noktaları yapımı için projelendirme çalışmalarımızı tamamladık.

Bölgenin zengin bağcılık geleneğini yaşatmak ve eşsiz lezzetlerini tanıtmak için hazırladığımız Şarköy Bağcılık ve Gastronomi ve Asma Bahçeleri Parkı Projesi, kırsal kalkınmanın desteklenmesinin yanı sıra Tekirdağ turizminin geliştirilmesi stratejisine de hizmet etmektedir.

Üreticimizin emek ve alın terinin karşılığını bulmasına; tüketicilerin ürünlerini sağlıklı ve ekonomik koşullarda temin edebilmelerine imkân sağlayacak projeleri gerçekleştirmek için çok çalışacağımızı tüm üreticilerimizin bilmesini isterim.

Çalışan ve üreten çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.