22 Mart Dünya Su Gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.

22 Mart Dünya Su Gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.

Bugün burada Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Rio de Janerio ‘da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansında dünyada suyun giderek artan önemini dikkate alarak ilan ettiği 1993 yılından bu yana her yıl kutlanan 22 Mart Dünya Su Gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.
Tüm canlılar için hayati öneme sahip su kaynaklarının son yıllarda giderek azalması ve kirlenmesi sebebiyle temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacı dünyada ve ülkemizde en büyük problemlerden birisidir. Ancak, son yıllarda artan nüfus, sanayi ve tarım faaliyetleri, su kaynaklarının tükenmesine, kirlenmesine ve tahrip edilmesine neden olmuştur. Bu nedenle, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi, su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir kullanılarak gelecek nesillere aktarılması hayati önem taşır.
Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için birkaç strateji uygulanabilir. Bu stratejilerden biri, suyun verimli kullanımıdır. Bu strateji, tarım, sanayi ve evsel kullanımda uygulanabilir.
Bir diğer strateji, su kaynaklarının korunmasıdır. Bu strateji, su kaynaklarının kirlenmesini önlemek, su havzalarını korumak ve suyun toplama ve dağıtım sistemlerini geliştirmek gibi birçok farklı önlemi içerir.
Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için bir diğer önemli strateji, suyun yönetimi ve dağıtımıdır. Su yönetimi, suyun toplama, arıtma, dağıtım ve depolanması gibi farklı aşamalarını içerir. Bu aşamaların etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yardımcı olur.
Unutmayalım ki su hayattır. Su olmadan yaşamın devamı mümkün değildir.Gelecek nesillerindesağlıklı ve temiz suya ulaşabilmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz.
Bizler de Doğa Koleji Ailesi olarak bu konuda üzerimize düşen ve yapılması gereken bireysel sorumluluklarımızı öğrencilerimize her fırsatta hatırlatmayı görev biliyoruz. TEŞEKKÜR EDERİM.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.