MESLEK EDİNDİRME VE HOBİ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

MESLEK EDİNDİRME VE HOBİ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğümüzde hükümlü ve tutuktular tarafından eğitim-iyileştirme faaliyetleri kapsamında meslek edindirme ve hobi kurslarında ve Kurumumuz İş Yurdu Atölyelerinde üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı sergi Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde açıldı.

Düzenlenen Sergide, Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutukluların eğitim, iyileştirme ve meslek edindirme faaliyetleri kapsamında açılan kurslarda ve İş yurdu atölyelerinde üretilen Filografı ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Açılışta konuşan, Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kaplan, kurum bünyesindeki eğitim-iyileştirme faaliyetleri kapsamında 1 yıl içerisinde açılan 64 adet kursa 757 hükümlü/tutuklunun katılım sağladığı bilgisini verdi.

Kaplan, Ceza İnfaz Kurulularının amacı; hükümlü ihtiyaçlarını merkeze alarak, meslek ve sanatlarını geliştirmeyi, salıverilmelerinden sonraki yaşamlarında karşılaşabilecekleri uyum sorununu asgari düzeye indirmeyi yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazandırmayı, yasal yollarla kendisi ve ailesini geçindirecek yeteneklerle donatarak yaşama hazırlamaktır. “Hükümlünün eğitim seviyesini belirleyip onu bir üst seviyeye taşımaya devamında tahliye sonrasında sosyo-ekonomik şartları iyileştirmeye ve kişiyi suçtan uzak tutmaya yarayacak meslek edindirme kurslarına yönlendirmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Katılımcılar sergiyi gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Programa; Vali Recep SOYTURK, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner GÜL HSK Başmüfettişi ve müfettişleri ile diğer Kamu Kurum-Kuruluş Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Program; sergi alanın gezimi, fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.

Yusuf KAPLAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.