TÜB Etkinlikleri Kapsamında “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – I” Semineri Gerçekleşti

TÜB Etkinlikleri Kapsamında “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – I” Semineri Gerçekleşti

 

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında birliğin Yabancı Diller Yüksekokulları Alt Çalışma Grubunun  (YDYO AÇG) düzenlemiş olduğu 2024 etkinliklerinin ilki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulutarafından “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – I”üst başlığı altında çevrim içi olarak gerçekleşti.

TÜB üyesi beş üniversiteden akademisyenlerin katılım sağladığı ve tüm katılımcılar tarafından ilgili ve beğeni ile takip edilen seminerin Moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER üstlenirken, konuşmacı ise Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yarımcısı Öğr. Gör. Güray KARADUMAN oldu.

Konuşmacı Öğr. Gör. Güray KARADUMAN, “Yabancı Dil Sınıfıma Teknolojiyi Neden Entegre Etmeliyim?”başlıklısunumuyla katılımcılara derslerde internet tabanlı teknolojiler ve yapay zekâ uygulamalarının kullanımının nasıl yapılacağını ve faydalarını örneklerle anlattı.

Moderatör Doç. Dr. Harun GÖÇERLER ve Öğr. Gör. Güray KARADUMAN yabancı dil sınıfı örneği üzerinden anlatılan konunun yabancı dil öğretimiyle kısıtlı olmadığını, aslında bu teknolojilerin tüm branşlarda ders anlatımı için uygun olduğunu ve hem eğitimcilere hem de öğrencilere konuları anlamada uygulama açısından destek olacağını ve pratiklik kazandıracağını ifade ettiler.

TÜB YDYO AÇG olarak bir sonraki etkinliğin Kırklareli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilen etkinlik, AÇG üyesi yüksekokulların müdürlerinin yorumları ve soru-cevap kısmı sonrasında sonra erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.