ENFES 100. YIL KONSERİ

ENFES 100. YIL KONSERİ

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun 100. Yıl Konseri, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde muhteşem bir atmosferde yapıldı. Türk Müziği’nin birbirinden güzel ölümsüz eserlerine ses veren Şef. F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korusu, konser sonunda ayakta alkışlandı
16 ÖLÜMSÜZ ESER SESLENDİRİLDİ
Toplam 16 ölümsüz Türk Müziği eserinin seslendirildiği konser iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Birinci bölümde ilk olarak Neyzen Salim Bey’in Hicaz Peşrevi eseri seslendirildi. Koro tarafından Bimen Şen’in ‘Firkatin aldı bütün’ isimli Hicaz şarkısı seslendirildikten sonra Zeki Müren’in ‘Aldattın beni’ adlı Hicaz şarkısı solist Şehnaz Tuğran tarafından, Nihal Erkutun’un ‘Gül açarken bahçemde’ adlı Hicaz şarkısı solistler Ahu Demirci ve Bahri Eryılmaz tarafından seslendirildi.
Çerkezköy Müziği Türk Müziği Korosu’nun Dede Efendi’nin ‘Şu karşıki dağda’ Hicaz Köçekçe şarkısını seslendirmesinin ardından Salahattin İnal’ın ‘Sesimde şarkısı aşkın’ adlı Hüzzam şarkısı solist Yakup Dorman tarafından, İsmail Dede Efendi’nin ‘Ey gül-i bağ-ı eda’ adlı hüzzam şarkısı solistler Rukiye Yavuz ve Utku Tüfekçi tarafından seslendirildi ve Türk Müziği Korusu’nun 100. Yıl Konserinin ilk bölümü Sadettin Kaynak’ın Hüzzam şarkısı ‘Gönlüm seher yeli gibi’ adlı eseri seslendirilmesi ile sona erdi.
SANAT SEVERLER TÜRK MUSİKİSİNE DOYDU
Verilen aranın ardından Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun 100. Yıl Konserinin ikinci bölümü Rast şarkı ‘İçime hep hüzün doluyor’ adlı eserin solist Müzehher Girgin tarafından seslendirilmesi ile başladı. Ardından Muhayyerkürdi şarkılar ‘Elveda gençliğim’ adlı eser solist Uğur Hasan Tuz tarafından, ‘Bir garip yolcu’ adlı eser Fikret Puza tarafından, ‘Düşen bir yaprak görürsen’ solist Fevzi Canbak tarafından ve ‘Yıllar sonra rastladım’ adlı eser Türk Müziği Korosu tarafından seslendirildi.
Muhayyerkürdi eserlerin söylenmesinin ardından Nihavend şarkılar ‘Hasretin Pınar’ adlı eser solist Nevzat Ş. Duran, ‘Ateş olup yakasında’ ve ‘Aşkım bahardı’ adlı eserler de Türk Müziği Korosu tarafından seslendirildi. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun 100. Yıl Konseri koronun Cumhuriyet Marşlarını coşkuyla seslendirmesi ile sona erdi.
TEŞEKKÜRLER TÜRK MÜZİĞİ KORUSUNA
Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekilimiz Gizem Tuna sahneye çıkarak, Türk Müziği Korosu’na verdiği enfes konser ve sahne performansı için teşekkür ederek Koro Şefi F. Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.