Vali Recep Soytürk’ün 6 Şubat Depremleri Yıldönümü Mesajı

Vali Recep Soytürk’ün 6 Şubat Depremleri Yıldönümü Mesajı

6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen çok büyük bir afet yaşadık. Depremlerde 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı.
Devletimiz, depremin olduğu andan itibaren tüm kurum ve kuruluşları ile tüm imkanlarını seferber ederek deprem bölgesinde arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerini yürüttü. Göçük altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve depremden sağ çıkan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için büyük bir mücadele verdi. Vatandaşlarımızda depremzede vatandaşlarımıza her türlü desteği vermek için yarıştı. Vatandaşlarımız her zor durumda olduğu gibi alicenaplılığını ve yardımseverliğini bir kez daha ortaya koydu.
Tüm illerden olduğu gibi Tekirdağ’dan deprem bölgesineyardımlar gönderildi ve personel görevlendirildi.
Tekirdağ ilimizden deprem bölgelerine 3.408 personel ve gönüllü gönderilmiştir. Kayıtlı olarak toplam 158 adet iş makinası vb. araç gönderilmiştir. Yurtdışından71 tır ve 67 araç (kamyonet vb.) gelmiştir. Gelen insani yardım malzemeleri tasnif edilerek 67 tır insani yardım malzemesi afet bölgesinde bulunan illere gönderilmiştir. Bununla birlikte47 tır ile 564 adet konteynerın sevki Şanlıurfa iline gerçekleştirilmiştir.
Tekirdağ ilimizde 1562 depremzede ailesine 3.063.475 TL tutarında yol ücreti yardımı yapılmıştır.
118 depremzede vatandaşlarımıza konaklama ve iaşe hizmeti verilmiştir. Konaklama ve yemek (iaşe) hizmeti için 3.769.181 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.
İlimize toplam 17.332 depremzede vatandaşımız gelmiş olup 06.02.2024 tarihi itibari ile 10.025 vatandaşımız ilimizde ikamet etmektedir.
AFAD Müdürlüğümüze 141 hak sahipliği başvurusu yapılmıştır. Tekirdağ ilimizde an itibariyle 28 depremzede aile Evim Yuvam Olsun kampanyasından yararlanmaktadır.
Bu vesileyle, asrın felaketinin yıldönümünü yaşadığımız günlerde afetzede vatandaşlarımızın yarasını saran ve vatandaşlarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.