BAŞKAN ERGİN DURGUN’ DAN USK ‘ NİN SÜT FİYATINA TEPKİ!

BAŞKAN ERGİN DURGUN’ DAN USK ‘ NİN SÜT FİYATINA TEPKİ!

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin DURGUN yaptığı açıklamada;
13 Ocak 2024 Cumartesi günü Ulusal Süt Konseyinin toplanarak çiğ süt tavsiye fiyatı açıkladığını belirtti. Bu belirlenen fiyatın kabul edilemez olduğunu zaten sütün uzun zamandır yaklaşık olarak bu fiyatlardan satıldığını böylece bir artış olmamış olacağını belirtti. Hâlbuki sadece Aralık ayında süt üreticilerinin yem maliyeti sadece %25 artmıştı. Buna karşılık süt fiyatında aynı oranda bir artış olmaması kabul edilemez.
Daha önce de uyarmıştık yine uyarıyoruz! Bu tutum bu süt fiyatı sadece süt üreticisine zarar vermez! Daha geniş çevreleri uzun vadede tüketicileri ve ülkemizi olumsuz etkileyecek!
Bu yanlıştan dönülmeli. Defalarca söyledik yine söylüyoruz süt üreticisi yaptığı işten hak ettiği emeğinin karşılığını kazamazsa bu işi yapmaya devam etmez üretmez üretemez. Ülke olarak yurt dışından daha fazla hayvan ve hayvansal ürün ithal etmek zorunda kalırız bu durum hem ülkemizden yurt dışına daha fazla döviz çıkmasına hem de tüketicilerin daha yüksek fiyatlardan satın almasına sebep olacaktır.
Süt Üreticilerimizi Küstürmeyin! Üyelerimizin sesini duyurmaya ve hak ettiği emeğinin karşılığını alması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.