YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALTGEÇİDİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALTGEÇİDİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

 

Dev yatırımlar, örnek projeler ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştirilen çalışmalarla ilimizi geleceğe taşıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde yapımı tamamlanan, güvenli ve konforlu yol ağının yeni bir halkası olan Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi hizmet vermeye başladı.

Tekirdağ’a 100 yıl hizmet edecek olarak yeni hizmet binasının yer aldığı mahalleye Atatürk, caddeye de 57. Alay adını veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale’de destan yazan Tekirdağlı 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adının verildiğialt geçiti de tamamlayarak hizmete açtı.

86 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM: YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALT GEÇİDİ

140 metre toplam menfez uzunluğuna sahip Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’nin genişliği 25 metre. Küçük menfez (otopark girişi) 5 metre X 140 metre (tek şerit otopark girişi), Büyük menfez 20 metre X 140 metre (2 şerit gidiş 2 şerit geliş) şeklinde oluşturan alt geçit 3.500 metre kare toplam kapalı alana sahip. Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi için harcanan bedel yaklaşık 86 Milyon TL.

BAŞKAN ALBAYRAK, “ŞANLI TARİHİMİZDEN İLHAM ALARAK TEKİRDAĞ TARİHİNE YÖN VEREN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kentlerin gelişmişlik düzeyini gösteren yollar konusunda önemli çalışmalarına imza attıklarının altını çizen, güvenli ve konforlu yol ağına yeni bir halka daha eklediklerini dile getirenTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yollar konusundaki çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bir yandan yurttaşlarımızın yaşam konforunu yükseltecek projeler gerçekleştirirken diğer yandan kentimizi geleceğe taşıyacak kalıcı hizmetleri hayata geçiren uygulamalar başlatıyoruz.Çok geniş bir yelpazede yürüttüğümüz çalışmalarımızda yollar da önemli yer kaplıyor. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabileceği yol ağlarına yenilerini ekliyoruz. Bunları yaparken de şanlı tarihimizden ilham alıyoruz.Hizmet Binamızın yer aldığı mahalleye ‘Atatürk’; caddeye ‘57. Alay adını verdik. Şimdi de Çanakkale’de destan yazan 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adını verdiğimiz alt geçidimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.