2023 YILINDA 271 KİŞİ TEKİRDAĞ İŞKUR İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİNE KATILDI

2023 YILINDA 271 KİŞİ  TEKİRDAĞ İŞKUR İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİNE KATILDI

 

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işsizlikle mücadele kapsamında, işsizlerin özgüvenini yükseltmeyi, iş arama sürecini kolaylaştırmayı, iş arama sürecinde yapılan küçük hataların önüne geçmeyi ve gelecek planlamada yardımcı olmayı hedefleyen İŞ KULÜBÜ projesini, Tekirdağ’da 4 yıldır uygulamaktadır. 2023 yılında, Tekirdağ’da 271 kişi, İş Kulüpleri eğitim ve faaliyetlerine katılarak, yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti almıştır.

İş Kulüpleri; kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, öğrenciler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon (isteklendirme) arttırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programıdır. Katılımcılara kendini ve işgücü piyasasını tanıma, beden dili, mülakat teknikleri ve işveren beklentileri gibi konularda teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Eğitim içerikleri, hedef grubun ihtiyacı doğrultusunda belirlenmektedir. Grup görüşmesi, bireysel çalışma ve akran danışmanlığı gibi yöntemleri kullanarak katılımcıların özgüveni ve motivasyonu arttırılmaktadır. İş Kulübü eğitimlerine davet edilen insan kaynakları uzmanları ve işverenler,  katılımcılarla deneyimlerini paylaşmaktadır.

“Bu Kulüpte İş Var” sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen programlarda, katılımcıların “Nasıl iş aramalıyım?”, “İş başvurum neden reddedildi?”, “Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?” gibi sorulara cevap bulması sağlanmaya çalışılarak, vatandaşlara iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğinin bilgisi verilmektedir. İş Kulüplerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olunmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği ve işe kabul edilmeleri için küçük ama önemli detaylar anlatılmaktadır. İş Kulübü eğitimleri esnasındateorik bilgileri ile birlikte, katılımcılara öğrendiklerini uygulama fırsatı da sunulmaktadır. Böylece katılımcılar, iş arama sürecini daha etkin ve daha özgüvenli bir şekilde yönetmektedir.

İş Kulübüne katılarak yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanlarına başvuru yapabilmektedirler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.