Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ‘2023-2024 Akademik Yılı Cübbe Töreni’ Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ‘2023-2024 Akademik Yılı Cübbe Töreni’ Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ‘2023-2024Akademik YılıCübbe Töreni’ Gerçekleşti
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne Profesör, Doçentve Doktor Öğretim Üyesi unvanlarıyla atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni yapıldı.
Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Üniversitemiz Senato Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapanRektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, öncelikle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz 12 Kahraman Şehidimize Cenab-ı Hak’tan Rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar ve Aziz Milletimize başsağlığı diledi.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, büyük bir hızla büyümektehem sosyal hem de akademik anlamda ülkemize, bölgemize ve şehrimize katkılarda bulunmaktadır. Üniversitemiz ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figür olmaktadır.Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi YÖKAK’tan ‘Kurumsal Akreditasyon” Alan 30 Üniversiteden biri oldu; YÖK tarafından “Uzmanlaşan Üniversite” olarak 25 Üniversiteden biri seçildi. Üniversitemiz ayrıca diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanacak 40 Üniversiteden biri oldu. Üniversitemiz bu yıl YÖK’ten bir kez daha ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ aldı ve 2023’te en çok bayrak alan 7. Üniversite oldu.2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’den 72 üniversitenin değerlendirmeye girebildiği listede, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesitarihinde ilk defa 56. sıradan listeye girmiş ve Trakya Bölgesi’nden sıralamaya girebilen tek Üniversite olarak büyük bir başarıya daha imza atmıştır” diyerek Üniversitemizin başarılarınıvurguladı.
Konuşmasının devamında “Saygıdeğer meslektaşlarım, sizler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin akademik kadrosunu oluşturan değerli bilim insanlarısınız. Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde, üniversitemiz her geçen gün daha da gelişiyor. Sizler, öğrencilerimize bilgi ve birikimlerinizi aktararak, onların geleceğini şekillendirmektesiniz. Üniversitemize kazandırmış olduğunuz birçok akademik başarı, bilim camiasına yapmış olduğunuz birçok katkı bulunmaktadır. Bu nedenle, sizlerin emeğine ve katkılarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, düzenlenen törende 41’i Profesör, 74’i Doçent ve 58’i Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 173 akademisyenin cübbelerini giyeceğini belirtti.
Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasını “Dünyada üç meslek grubu cübbe giyer. Bunlar bilim insanları, yargı mensupları ve din adamlarıdır. Bu meslek gruplarına yüklenen önemin göstergesi olarak cübbe giyilir ve cübbe de önemini kendine yüklenen bu değerlerden alır. Bugün çok kıymetli bir gün, çünkü akademik hayatta belli anlar vardır. O anları hayatınızda hiç unutmazsınız. İlerde anılarınızı yâd ettiğinizde bugünü her zaman gururla hatırlayacağınıza inanıyorum. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle Türkiye’yi her alanda bir adım daha öteye götüreceksiniz. Geleceğe Açılan Kapı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına akademik kadrolarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek sonlandırdı.
Ardından tören akademisyenlere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından akademik bilginin ve ahlakın sembolü olan cübbelerin giydirilmesi ve belge takdimi ile devam etti. Sonrasında 2022-2023 yılı Akademik Teşvikte Dereceye Giren akademisyenlere yine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından teşekkür belgelerinin takdimi gerçekleşti. Tören, gruplar halinde gerçekleşen toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.