İftira; Ahlaki Anlamda En Büyük Yanlış, Dini Anlamda En Büyük Günahtır.

İftira; Ahlaki Anlamda En Büyük Yanlış, Dini Anlamda En Büyük Günahtır.

Hodri Meydan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasret Yıldırım, gazetesinde ve resmi hesabında Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Müdürü hakkında ki ‘İslam Düşmanlığı’ ’ile ilgili yazısı tamamen mesnetsiz, asılsız, seviyesi düşük bir suçlama ve iftiradır.
Okul Müdürü H.K.S. dil, din, devlet, vatan, millet sevdalısı bir eğitim neferidir. Ben Müslümanım diyen Amentüye iman etmiş bir kimseye ‘’Din Düşmanı’’ demek ve bu iftirayı atmak, hepimizin inandığı İslam’ın neresine sığar?? Böyle bir asılsız suçlama yapan bir Müslüman, ahiretini nasıl garanti altına alabilir??Bir Müslümana asılsız ve mesnetsiz böyle bir iftira İslam’a hizmet yerine, zarar vermez mi??
Dinimiz kimsenin tekeli altında değildir. Bu din hepimizindir. Üç-beş kişi böyle istiyor diye de kimse onlar gibi olmak zorunda değildir.
Bu gazeteci ve velinin hukuksuz, delilsiz, mesnetsiz iftiraları gerçek dindar vatandaşları rahatsız etmiştir. Dil, din, devlet, vatan sevdalısı okul müdürünü; olayı bilmeyen vatandaşların önüne atmak ne kadar ahlakidir? Bu; yüce dinimizin kendilerine vermediğimiz tapusunu, elinde zanneden bir zümrenin mahalle baskısından öteye bir şey değildir. Okul müdürü dindar bir öğretmen kardeşimizdir. Buna okulundaki öğretmenlerin tümü ve şahsım şahittir. Böyle bir iftira, kendisini Müslüman addeden, amentüye iman etmiş bir kardeşimizi çok üzmüştür. Okulun öğretmenlerini ve hepimizi derinden yaralamıştır. Okul müdürü, şikâyette belirtilen suçlamaların hiç birini yapmamıştır.
Okul müdürü H.K.S. Eylül ayında Cumhuriyet İlkokulu’ndaki beş yıllık görevini tamamlayıp, kendi tercihi ile İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’na atanmıştır. Eylül ayından bu yana yaptığı ve yapmadığı davranışlarla meslektaşları ve öğrencileri tarafından kabul görmüş, çok sevilmiş, okuldaki olumlu havaya katkıda bulunmuştur. Bu süre içerisinde okulundaki 1.sınıfta kayıtlı bir öğrencinin annesi N.K. hanım özellikle öğretmenin sınıfta olmadığı teneffüs ve öğle aralarında sınıfa girip diğer öğrencileri sözle tehdit etmesi, zaman zaman da fiziki olarak zarar vermesinden dolayı birçok kez okul idaresi ile anlaşmazlığa düşmüştür. Öğrencilere zarar verdiği, birçok başka veli ve öğrenci tarafından bilinmektedir. Bu süreçte okul müdürümüz iki kez polis çağırmak zorunda kalmıştır. Yaşanan olaylardan dolayı veli N.K., okul müdürümüzü okul idaresini sınıf içerisine alınmadığı gerekçesiyle CİMER’e şikayet etmiş. Okul idaresi bu şikâyetlere gerekli cevaplarını vermiştir. Son CİMER şikâyeti ve şikâyete konu olan durumun internet haberciliği yapan bir gruba servis edilmesi, bu grubun da iddiaları gerçekmiş gibi yayınlaması olayın artık bir hak arama meselesi olmadığını, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’na ve okul müdürü H.K.S. ye zarar vermek istediğinden kaynaklandığını açık açık ortaya koymuştur. Okul müdürünü mesleki ve hayati anlamda tehdit eder hale gelmiştir. Türk Eğitim-Sen ailesi olarak; okulumuzun, okul müdürümüzün ve öğretmenlerimizin yanlarına giderek dertlerini ve sıkıntılarını dinledik. Haklı oldukları davada yanlarında olduğumuzu kendilerine bildirdik.
Üyemiz hakkındaki isnatlar gerçek dışı olduğu gibi hukuki açıdan da temeli yoksun iddialardır. Her şeyden önce müddei iddiasını ispatlamak zorundadır. Üyemiz hakkındaki isnatlar soyut iddiadan öteye gitmemektedir. Üyemizin lekelenmeme hakkı ihlal edildiği gibi maksatlı şekilde çarpıtılarak basına servis edilen bu durum, evrensel insan hakkı olan masumiyet karinesinin de ihlali niteliğindedir.
Hukuk normlarını hiçe sayan, basın kanununa ve etik değerlere uyulmadan haber yapan @baranhaberdergi ve sosyal medyadan hakaret ve tehdit edenler hakkında da gerekli hukuki girişimler yapılacaktır.
Cavit Kartal
Türk Eğitim-Sen
Tekirdağ Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.