Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli” Tekirdağ NKÜ’de Gerçekleşti

Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli” Tekirdağ NKÜ’de Gerçekleşti

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Tarafından Düzenlen“Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli” Tekirdağ NKÜ’de Gerçekleşti
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Dönem Başkanlığını yaptığı Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli” düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonundaki programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah GÜNAYDIN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞve Prof. Dr. Murat TAŞAN,Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan KOÇER, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Programın açılışında Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah GÜNAYDIN bir konuşma gerçekleştirdi. SonrasındaRektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmadaCumhuriyetimizin 100. Yılınınsadece ülkemizde değil, Kuzey Makedonya’dan Bosna-Hersek’e, Arnavutluk’tan Karadağ’a kadar tüm Balkan Coğrafyasında çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek; “Balkanlar tarihi, Türk tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Balkanlar’da yaşanan deneyimler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir referans noktası olmuştur. Üniversitemizde yaklaşık 2.300 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan 1000’e yakını Balkan ülkelerinden Üniversitemize gelmektedir. Bir Balkan ve Rumeli Üniversitesi olarak, aynı zamanda da Balkan Üniversiteler Birliğine üye bir Üniversite olarak bu kontenjan her geçen gün artmaktadır” dedi.
Üniversitemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda vizyonunu genişletmeye devam ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. ŞAHİN,“Üniversitemizin vizyonlarından bir tanesi de Balkanlar’da ve Rumeli’de yaşayan ecdadımız başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan tüm soydaşlarımıza yönelik sosyal, kültürel ve eğitimle ilgili ortak projeler yürütülmesidir” ifadelerini kullandı.
Moderatörlüğünü Tekirdağ NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ’ın yaptığıpanelde, Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU “Modern Balkanların Şekillenmesinde Osmanlı Mirası”, Galatasaray ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Enis TULÇA “Atatürk Dönemi Balkan Politikası” ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan ÖZGÜR BAKLACIOĞLU da “Türkiye’nin Balkan Diplomasisinde Süreklilik ve Değişim”başlıklı birer konuşma gerçekleştirdi.
Programın sonunda konuşmacılara günün anısına takdimde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.