VEKİL YONTAR: 25 BİN REHBER ÖĞRETMEN ATAMA BEKLERKEN SİZ OKULLARA İMAM ATIYORSUNUZ!

VEKİL YONTAR: 25 BİN REHBER ÖĞRETMEN ATAMA BEKLERKEN SİZ OKULLARA İMAM ATIYORSUNUZ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar 158 okula manevi danışman adı altında imam atanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Eğitim sisteminin git gide köhneleştiği bu dönemlerde okullara rehber öğretmen yerine imam ataması yapılmasının doğru olmadığını belirten Vekil Yontar: “Sizin bu zihniyetiniz gitmeden öğrenciler bu karanlıktan kurtulamayacak” dedi.

Vekil Yontar, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazı ile 108 okula manevi danışman adı altında İmam atanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Yontar yaptığı açıklamada öğretmenlerin yıllardır atama beklediğinin altını çizerek şunları söyledi: “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı. Aynı yazı başka illerin müdürlüklerinden de okullara gönderildi. Tam da PISA raporlarında okullarda okuduğunu anlama yeterliliğinde son sırada olduğumuz ortaya çıkmışken, her 100 öğrenciden 20’sinin sınıfa aç girdiği OECD raporlarında yazılmışken okula manevi danışman atamak nasıl bir zihniyetin ürünü, nasıl bir cehalettir?
Bunun yanı sıra, Örgün Eğitimle ilgili bunca sorun dururken bakanlığınız nelerle uğraşıyor.
• 15-29 yaş arası eğitimde veya öğretimde olmayan gençlerin oranı yüzde 28,7 iken,
• Erkek çocuklarının yüzde 76,2’si ve kızların yüzde 79,6’sı ancak ortaöğretimi tamamlarken,
• Örgün öğretimdeki ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimdeki her 100 çocuktan 9,1’i okulu terk etmişken, siz nelerle uğraşıyorsunuz.
Her gün akran zorbalığının, madde bağımlılığının ve istismarların yaşandığı okullarımıza rehber öğretmen atamıyorsunuz; 25 bin rehber öğretmen atama bekliyor ama siz bunun yerine imam atıyorsunuz. Ne dinle ilginiz var, ne bilimle, ne fen ile, ne de çocuklarla.
Siz ve bu köhne anlayışınız gitmeden öğrenciler karanlıktan, eğitim sistemi bozulmaktan kurtulamayacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.