“MALKARA-TEKİRDAĞ AYRIMI VE ŞARKÖY DEVLET YOLU, TARİHİ OLMAYAN YATIRIM PROGRAMINA HAVALE EDİLDİ”

“MALKARA-TEKİRDAĞ AYRIMI VE ŞARKÖY DEVLET YOLU, TARİHİ OLMAYAN YATIRIM PROGRAMINA HAVALE EDİLDİ”

Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nunyanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.  Önergesi’nde; “İpsala Sınır Kapısı ile İstanbul Avrupa E-84  (D110) Karayolu’na bağlayan 33 kilometrelik duble yolu, Malkara-Hayrabolu, Hayrabolu-Alpullu için duble yol yapılıp yapılmayacağını, Süleymanpaşa-Muratlı, Muratlı-Büyükkarıştıran karayolundaki asfaltlama tekniğinden kaynaklanan sıkıntıları, Süleymanpaşa-Hayrabolu Yolu’nu, Süleymanpaşa-Hayrabolu Yolu’nda Banarlı Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerimizin karşıya güvenli bir şekilde geçişini sağlamak üzere altgeçiti” sordu.

Aygun, “Tekirdağ-İstanbul Yolu’nun (D 567)  Çorlu İlçesi Yenice Mahallesi Şerefli Mevkii, Süleymanpaşa İlçesi Beyazköy Mevkii, Marmaraereğlisi Yeni Çifttik Mahallesi Mevkii, Marmaraereğlisi ilçesinden geçerken yol üzerinde bulunan ışıklar ile Marmaraereğlisi İlçesi Sultanköy Mahallesi Mevkii ve Silivri’nin Gümüşyaka Mahallesi Mevkii’nde” trafik ışıklarının olduğu bölgelerde aşırı derecede trafik yoğunluğu ve yaya vatandaşların saatlerce süren bekleyişinin söz konusu olduğunu da dile getirdi.

ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN YANIT

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından verilen yanıtta, Malkara-Tekirdağ ayrımı ve Şarköy Devlet Yolu için tarih verilmedi. Tekirdağ-Muratlı-BüyükkarıştıranYolu  için 2026 yılını gösteren Bakan Uraloğlu, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun bitirilmeyen 15 kilometrelik bölümü için isenet tarih veremedi.

Bakan Uraloğlu’nun CHP Vekili Aygun’un soru önergesine verdiği yanıt aynen şöyle:

  • “Tekirdağ-İstanbul Devlet Yolu bünyesinde Kınalı Ayrım-Büyükçekmece Devlet Yolu ve Kınalı Ayrım-Tekirdağ Devlet Yolu 2023 yılı Yatırım Programı’nda bulunmaktadır. Kavşaklar projelendirilirken mevcut topografya, yapılaşma, zemin özellikleri, trafik sayımları ve dönemsel trafik yoğunlukları gözetilerek gerekli hallerde farklı seviyeli kavşak olarak planlanmaktadır.
  • (Malkara-Tekirdağ) Ayrım-Şarköy Devlet Yolu’nun 35,9 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı ve 12 m platform genişliğinde olacak şekilde onaylı projesi mevcut olup yatırım programına alınmasını müteakip yapım ihalesi yapılacaktır.
  • Malkara-Hayrabolu-Alpullu Yolu 72 km uzunluğunda olup ilk 36 km’si BSK kaplamalı tek yol, 36-72 km’ler arası BSK kaplamalı bölünmüş yol olacak şekilde kesin projeleri onaylanmıştır. Aks üzerinde yer alan “Hayrabolu Çevreyolu Yapım İşi” kapsamında 9 km’lik kesim BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Eksik kalan otokorkuluk, hendek ve bordür imalatları devam etmektedir.
  • Sathi kaplamalı olan Tekirdağ-Muratlı-Büyükkarıştıran Yolu 2023 Yılı Yatırım Programında yer almakta olup mevcut yolun fiziki standartlarının yükseltilerek üstyapısının yenilenmesi amacıyla ihalesi yapılmıştır. Projenin 2026 yılına kadar tamamlanması planlanmaktadır.
  • Hayrabolu-Tekirdağ Yolu 46 km uzunluğunda olup 31 km’lik kesimi BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kalan kesimlerde çalışmalar devam etmektedir. Banarlı Mahallesinin bulunduğu kesimde; yol platformunun kuzeyinde tarım arazileri, güney kısmında orman vasfında dikey yamaçlar bulunmasından dolayı bölgede tarım amaçlı altgeçit ve hemzemin kavşak planlanmıştır.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.